Smartphone-fotografie

Lees al het laatste nieuws over Smartphone-fotografie

Smartphones zijn steeds betere vervangers geworden voor een compactcamera, systeemcamera of DSLR. Uit een recente poll van Androidworld blijkt dat een derde van onze lezers de camera beschouwt als het belangrijkste aspect van zijn telefoon. Camera's in telefoons zijn beter geworden, maar nu jij nog. Met deze tips, podcasts en nieuwsartikelen maak jij de beste foto's.

Het succes van smartphone-fotografie

Als je om je geen kijkt, kan je al merken dat consumenten liever hun telefoon gebruiken om foto's te nemen dan een compactcamera of systeemcamera. Een onderzoek van Suite48Analytics stelt dat smartphones ook bij professionele fotografen aan populariteit winnen. Maar hoe is smartphone-fotografie er langzaam in geslaagd om de traditionele camera vervangen voor veel consumenten?

Gerelateerde artikelen

Camerasensors zijn steeds groter geworden en tegelijk ondersteunt kunstmatige intelligentie (AI) ook de beeldverwerking. Een troef die smartphones hebben - dankzij de rekenkracht van hun krachtige chipset - ten opzichte van systeemcamera's. Sony voorspelt dat telefoons binnen drie jaar betere foto's maken dan een DSLR-camera. Je vindt hier de beste tips om de fotografie van je telefoon naar een hoger niveau te tillen.

Podcasts over smartphone-fotografie

Een goede manier om snel meer te leren over smartphone-fotografie is de podcastserie die Androidworld samen heeft gemaakt met Smartphone-fotografie.nl. Zij geven les over fotograferen met de smartphone en in deze serie spraken met professioneel fotograaf en oprichter Rob Turk. We hebben het over de evolutie van smartphonecamera's en sluiten af met de beste apps om jouw foto's te bewerken. 

Smartphone-fotografie

Onze Androidworld-podcast met fotograaf Rob Turk van Smartphone-fotografie.nl

Met welke telefoons maak je de beste foto's? Wat zijn de handigste bewerkapps en welke rol speelt AI bij smartphone-fotografie? Dat en nog vele andere vragen beantwoorden Sebastien Marien en Jelle Passchier van Androidworld in deze podcastreeks samen met smartphone-fotografe Linda Smit (@vlinderlin).

Smartphone-fotografie

Meer tips over smartphone-fotografie

Fotografie is in de eerste plaats spelen met licht. Wij leggen je uit hoe de beste foto's maakt in het donker, maar ook wat voor rol RAW-fotografie kan spelen in jouw missie om de best mogelijke foto's te maken met je telefoon. Als je op zoek gaat naar een nieuwe telefoon, dan speelt de cameraopstelling natuurlijk een grote rol. We helpen je een smartphone kiezen op basis van zijn camera. Deze en nog meer tips kan je hier ontdekken.

Nieuws over smartphone-fotografie

Werkt Samsung aan een nieuwe 200 MP camera of heeft Google Foto's een nieuwe video-editor aan zijn galerij toegevoegd? Je leest hier al het nieuws over foto's maken en bewerken met je telefoon.

Dit vind je misschien ook leuk