WhatsApp-tip: appen met iemand zonder telefoonnummer in adresboek

WhatsApp-tip: appen met iemand zonder telefoonnummer in adresboek

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan met de WhatsApp-functie 'Klik en chat' met iemand appen zonder dat je zijn of haar telefoonnummer hebt opgeslagen in het adresboek van je telefoon. Androidworld legt uit hoe het werkt.

WhatsApp Klik en chat

Zolang je het telefoonnummer van iemand hebt en deze persoon een actief WhatsApp-account heeft, kun je een link aanmaken om een chat met hem of haar te starten. Zodra je op deze link klikt, wordt er automatisch een chat geopend met deze persoon.

Een link maken

Je kan Klik en chat zowel op je telefoon als op WhatsApp Web gebruiken. Het gaat als volgt in zijn werk.

  • Typ het volgende in de adresbalk van je browser:  https://wa.me/<nummer>
  • Bij <nummer> vul je het telefoonnummer als volgt in +31612345678, dus https://wa.me/+31612345678
  • Na het openen van de link, klik je op 'Doorgaan naar chatten'
WhatsApp-tip: appen met iemand zonder telefoonnummer in adresboek

Je kan Klik en chat ook gebruiken als persoonlijke chat om bijvoorbeeld, webpagina's, notities of afbeeldingen in op te slaan. Zet de chat met jezelf vast in WhatsApp en je kan er op elk moment weer heel makkelijk bij. Je kan ook een datum met anderen prikken via WhatsApp en de app beveiligen met een vingerafdruk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk