WhatsApp Web officieel: webversie van messenger nu online

WhatsApp Web officieel: webversie van messenger nu online

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

WhatsApp Web

Het chatten via WhatsApp Web is heel eenvoudig. Je gaat naar de pagina van WhatsApp Web en daar krijg je een QRcode te zien. In WhatsApp op je toestel ga je in het menu naar 'WhatsApp Web'. Je kunt dan de QR-code scannen en gewoon op de computer verder chatten met je WhatsApp-contacten.

Lees ook: WhatApp nu ook op tablets

Zie je de optie WhatsApp web nog niet staan in het menu van WhatsApp op je Android-toestel, dan is het nog rustig even afwachten: WhatsApp zal die nieuwe functie, net als bij de beruchte 'blauwe vinkjes', op afstand inschakelen. Het is ook mogelijk om dit te forceren door WhatsApp volledig af te sluiten en dan weer opnieuw op te starten.

Chatten en foto's versturen

De webversie van WhatsApp heeft een uiterlijk dat wat wegheeft van het Material Design van Google. Daarmee is WhatsApp Web één van de eerste webdiensten die gebruik maakt van het nieuwe uiterlijk.

Wanneer je eenmaal in bent gelogd op de computer, zul je jouw chatgesprekken zien staan en kun je gewoon vanaf je computer verder chatten. Als je een bericht vanaf je telefoon schrijft, zal dit ook direct verschijnen in de browser. Dit geldt ook voor als je bijvoorbeeld een gesprek archiveert: dit wordt direct doorgevoerd op het scherm van je computer.

Je kunt ook afbeeldingen versturen vanaf de computer en kunt zelfs foto's maken met je webcam en deze direct via WhatsApp Web versturen.

Uitloggen en mobiele verbinding

WhatsApp Web staat voortdurend in verbinding met je smartphone. Wanneer een bericht verstuurd wordt, verloopt dat via jouw toestel. Dit komt omdat WhatsApp gebruik maakt van een sterke beveiliging in de vorm van end-to-end-encryptie. Dit houdt in dat berichten vanaf jouw telefoon volledig versleuteld worden verstuurd naar de ontvanger. Niemand anders kan deze berichten inzien, zelfs WhatsApp zelf niet.

Dit houdt in dat als de verbinding met je telefoon verbroken wordt, WhatsApp Web niet meer werkt. Je krijgt dan een waarschuwing in beeld bij WhatsApp Web. Daarnaast zul je, wanneer je geen gebruik maakt van een WiFi-verbinding, nog steeds data uit je databundel verstoken bij het gebruik van WhatsApp Web.

Wanneer je je hebt aangemeld op een computer bij WhatsApp en je bent vergeten uit te loggen, dan kan dat gelukkig vanuit de WhatsApp-app op je Android-toestel. Dat doe je door in het menu naar WhatsApp web te gaan en daar de computer te kiezen waarbij je je wil uitloggen. Zo kun je voorkomen dat je vrienden, klasgenoten of familieleden iets uithalen met je WhatsApp.

Beschikbaarheid

De webversie van WhatsApp is bereikbaar op web.whatsapp.com. Om WhatsApp Web te kunnen gebruiken, dien je wel de nieuwste versie van WhatsApp voor Android te hebben die te downloaden is uit de Play Store. De nieuwste versie is momenteel 2.11.498. Heb je WhatsApp Web nog niet in het menu staan, sluit de app dan even helemaal af. Waarschijnlijk zul je de optie dan wel zien staan. Zo niet, kun je WhatsApp ook even verwijderen en opnieuw installeren, dat bleek bij ons ook te werken.

Chrome is vooralsnog de enige ondersteunde browser waarmee de webversie van WhatsApp werkt. Op dit moment werkt WhatsApp web wel voor Android, BlackBerry en WindowsPhone, maar niet op iPhone. Door beperkingen opgelegd door Apple zal WhatsApp web niet werken op iOS.

Bron: WhatsApp Blog

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk