WhatsApp-status: deel verdwijnende foto's en video's à la Snapchat Stories

WhatsApp-status: deel verdwijnende foto's en video's à la Snapchat Stories

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

WhatsApp-status

WhatsApp is meer dan alleen een messenger en dat bewijst het bedrijf vandaag weer met de introductie van Status. WhatsApp Status is een gloednieuwe functie die je niet moet verwarren met de 'status' die je in WhatsApp kunt weergeven onder je gebruikersnaam.

Met Status kun je in WhatsApp, net als op bijvoorbeeld Snapchat, updates delen van jouw leven. Dit kan met foto's en video's die vervolgens voorzien kunnen worden van bijvoorbeeld tekst of mooie tekeningen. Dit doet sterk denken aan andere sociale netwerken waaronder Snapchat en Instagram Stories.

Anders dan WhatsApp-berichten blijft de status maar 24 uur zichtbaar en zal daarna volledig verdwijnen uit de app. Hierbij kun je zelf aangeven voor wie ze zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld al je contacten, maar het is ook mogelijk contacten uit te sluiten of juist een beperkte groep te selecteren.

De WhatsApp status-berichten zijn versleuteld, net als de reguliere berichten. Dit betekent dat deze alleen bekeken kunnen worden op het toestel van de ontvanger en ze gecodeerd verzonden worden van en naar je contacten.

De berichten zijn zichtbaar in een nieuwe tab die, jawel, status wordt genoemd. Deze staat tussen 'chats' en 'oproepen' in. Hier zie je een overzicht van alle status-updates van jouw contacten als de privacy-instellingen dat toelaten uiteraard.

WhatsApp-status activeren

Deze functie wordt vanaf de servers van WhatsApp volledig geactiveerd, maar je moet ook voorzien zijn van de laatste versie van WhatsApp. Het lijkt er op dat mensen die een status-update van anderen ontvangen automatisch toegang krijgen tot WhatsApp-status, maar je kunt deze nieuwe functie ook handmatig activeren.

Om WhatsApp-status handmatig te activeren op jouw toestel volg je onderstaand stappenplan.

1. Update de app in de Play Store naar de laatste versie.

2. Verwijder de app vervolgens volledig, zorg wel dat je een back-up hebt! Dat doe je door in WhatsApp naar 'Instellingen'--> 'Chats'--> 'Chat back-up' te gaan en daar te controleren wanneer de laatste back-up gemaakt is, het liefste naar Google Drive.

3. Installeer de app opnieuw en doorloop de wizard

4. Tadaaaa, WhatsApp-status is geactiveerd.

Heb jij WhatsApp-status al geactiveerd en gebruikt? Wij zijn benieuwd wat jij ervan denkt en vooral of je het ook echt gaat gebruiken!

Tip: Shurandy, Martijn

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk