Intrekken WhatsApp-berichten is voor iedereen geactiveerd, zo gebruik je het

Intrekken WhatsApp-berichten is voor iedereen geactiveerd, zo gebruik je het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp en berichten intrekken

Het kunnen intrekken, permanent verwijderen of terugroepen van verstuurde berichten is handig omdat we allemaal wel eens per ongeluk een bericht naar de verkeerde persoon sturen. Daarnaast kan het zijn dat je een foutief bericht wilt intrekken of er een vol met taalfouten gewoon wilt verwijderen. Al deze situaties kunnen al heel snel resulteren in een ongemakkelijke situatie of zelfs een flinke ruzie of erger opleveren.

Een functie als deze is bij vele messengers en apps al aanwezig. Telegram, Allo, Slack en Skype Mingo kunnen dit ook, en nu kunnen we daar WhatsApp, maar ook WhatsApp Web/desktop aan toevoegen.

WhatsApp-berichten intrekken uitproberen

Overigens kon je al berichten verwijderen, maar dan alleen voor jezelf. Als je nu op het prullenbakje klikt, krijg je onderstaande melding te zien, en kun je dus ook berichten voor iedereen, dus de ontvanger(s) verwijderen. Het bericht wordt ook verwijderd uit de notificatie. Je ziet dan dat het bericht is verwijderd. De functie werkt niet alleen voor tekst, maar ook voor foto's, video, geluidsberichten, contactpersonen (VCF), bestanden, locatie, en meer. In de toekomst komen de stickers daar nog bij.

Het intrekken van een bericht werkt overigens niet, als er al 7 minuten verstreken zijn. Dan ben je dus te laat, de kans dat de ontvanger hem dan ook al gelezen heeft, is erg groot.

Voor wie?

De functie is nu voor iedereen met een Android-, iOS- en Windows Phone-toestel beschikbaar. Voor Symbian-gebruikers werkt het helaas niet.

Met de toevoeging van live locatie delen, zijn alle veelgevraagde functies nu aan WhatsApp toegevoegd. We wachten nu nog op het live je locatie kunnen delen in WhatsApp Web. Heb jij nog wensen voor WhatsApp?

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk