WhatsApp beveiligen: bescherm jezelf tegen WhatsApp-fraude

WhatsApp beveiligen: bescherm jezelf tegen WhatsApp-fraude

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp is erg populair en dat geldt niet alleen voor de mensen die het gebruiken maar ook voor criminelen die misbruik willen maken van mensen via WhatsApp. Hoog tijd dus om de app extra te beveiligen en dat kan met tweestapsverificatie. Androidworld legt uit hoe je tweestapsverificatie voor WhatsApp inschakelt.

Wat is tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie staat ook bekend als tweestapsauthenticatie, tweestapsverificatie, two factor authentication of 2FA. Al deze termen komen op hetzelfde neer. Ze voegen bij het inloggen een extra beschermingslaag toe, waardoor iemand die jouw wachtwoord weet niet zomaar in kan loggen. Een hacker zal namelijk door de extra beschermingslaag nog een stap moeten nemen, om in te breken op jouw account.

Tweestapsverificatie voor WhatsApp voegt als extra beschermingslaag een zescijferige pincode toe. Wil iemand dus inbreken op jouw WhatsApp-account dan moet deze persoon voor elke poging om je telefoonnummer te verifiëren op WhatsApp deze pincode invoeren. Geef de zescijferige code dus nooit aan iemand af.

Tweestapsverificatie voor WhatsApp

De mogelijkheid om tweestapsverificatie in te stellen, wordt tegenwoordig bijna bij elke app, dienst of websites aangeboden zo ook bij WhatsApp. Wil je je WhatsApp-account beveiligen tegen hackers, fraudeurs en andere criminelen, stel dan twee-staps-verificatie voor de app in. WhatsApp gebruikt een pincode als extra beschermingslaag.

  1. Open WhatsApp -> Instellingen (drie puntjes rechts bovenin)
  2. Tik op Account -> Verificatie in twee stappen
  3. Tik op Inschakelen
  4. Voer een zescijferige pincode in en vul deze nog een keer ter bevestiging in
  5. Vul je e-mailadres in en bevestig deze (WhatsApp gebruikt je e-mailadres om een link te sturen om je zescijferige PIN te resetten als je deze vergeten bent)
  6. Tik op gereed en je hebt tweestapsverificatie voor WhatsApp ingesteld
WhatsApp beveiligen: bescherm jezelf tegen WhatsApp-fraude

Extra beveiliging

Nu heb je verificatie in twee stappen ingeschakeld. Het instellen ervan is dus niet veel werk, maar wanneer de functie ingeschakeld staat, kost het inloggen wel wat meer moeite. Desondanks is het zeker de moeite waard als je niet wilt dat jouw accounts in handen komen van anderen. WhatsApp heeft ook vingerafdrukvergendeling waarmee je de messenger beveiligen tegen oneigenlijk gebruik. Deze vergrendeling kun je ook heel eenvoudig instellen.

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Originele publicatiedatum: 25 augustus 2019 / Geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd: 26 juli 2020

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk