Zo verberg je foto’s uit WhatsApp-gesprekken in de galerij van je telefoon

Zo verberg je foto’s uit WhatsApp-gesprekken in de galerij van je telefoon

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Teveel WhatsApp-foto’s in je galerij-app

WhatsApp wordt veel gebruikt voor het versturen van foto's, gif'jes en video's. Dat is natuurlijk leuk maar deze bestanden worden ook in je foto-app of galerij-app op je telefoon opgeslagen. Zo kan het voorkomen dat er in een buurt-app-groep allerlei foto's van de barbecue worden gedeeld, waar je helemaal niet bij bent geweest. Misschien heb je wel een vriend die van elke stap die hij neemt, een foto naar je stuurt via WhatsApp. Al deze foto's komen op je smartphone terecht en zie je dus als je de foto-app opent.

Foto’s en video's uit groepsgesprekken verbergen

Wil je de foto's en video's van bepaalde groepsgesprekken wel downloaden, maar ze niet tussen je eigen fotocollectie hebben staan? Dan kun je dit aanpassen in de instellingen van de groepschat.

WhatsApp heeft het weergeven van gedownloade media standaard ingeschakeld. Via de onderstaande stappen kun je dit uitzetten:

> Ga naar de chat waar je het downloaden van media wilt uitschakelen

> Klik op 'Contact weergeven'

Screenshot van WhatsApp foto's en video's verbergen

> Klik op 'Media-instellingen'

Screenshot van WhatsApp foto's en video's verbergen

> Maak een keuze ja of nee

Screenshot van WhatsApp foto's en video's verbergen

Voor het niet meer tonen van media vanuit WhatsApp-groepen in je foto-app of galerij-app op je telefoon, volg je dezelfde stappen. Alleen stap 2 is iets anders. Hier klik je in plaats van 'Contact weergeven' op 'Groepsinformatie'.

Meer WhatsApp-tips 

Op deze manier kun je per contactpersoon groepsgesprek in WhatsApp aangeven of je de media in de foto-app op je smartphone wilt laten zien of niet. Wil je nog meer WhatsApp-tips lezen? Je leest hier hoe je met behulp van de Google Assistent op je telefoon een gesprek via WhatsApp kunt starten. Wil je voorkomen dat mensen je zo maar kunnen toevoegen aan een WhatsApp-groep? Volg dan de eenvoudige stappen in dit artikel.

WhatsApp logo

Originele publicatiedatum: 25 juni 2018 / Opnieuw gepubliceerd: 16 juli 2020

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk