WhatsApp werkt al een tijdje aan een functie waarmee je berichten automatisch in je gesprekken kan laten verdwijnen. Vorige week deelde WhatsApp meer informatie over de werking ervan en nu is de functie op steeds meer telefoons beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.
Berichten met vervaldatum
Vorig jaar raakte bekend dat WhatsApp’s ontwikkelaars werken aan een mogelijkheid genaamd ‘Berichten met vervaldatum. Je kan berichten in een gesprek daarmee automatisch laten verwijderen. Vorige week begon WhatsApp dan eindelijk met het uitrollen van de nieuwe functie. Daarnaast werd er een speciale helppagina over de verdwijnende berichten op de website gelanceerd. Deze functie is nu op de telefoons op de redactie van Androidworld aanbeland en we leggen wat je ermee kan doen.
Wat kun je met berichten met vervaldatum?
Veel mensen bewaren WhatsApp-berichten voor altijd op hun telefoon. Het is natuurlijk fijn om herinneringen van vrienden en familie te hebben. Maar de meeste berichten die we verzenden hoeven niet eeuwig te worden bewaard.
Zodra berichten met vervaldatum zijn ingeschakeld, verdwijnen nieuwe berichten die naar een chat zijn verzonden na zeven dagen. Zo voelen gesprekken luchtiger en meer privé aan. Bij een chat met één andere persoon, kunnen beide deelnemers berichten met vervaldatum uitschakelen. Bij groepen stellen beheerders dit in.

Zo schakel je de berichten met vervaldatum in
Elk van de gebruikers kan berichten met vervaldatum inschakelen in een individuele chat. Eenmaal ingeschakeld, verdwijnen de berichten in de chat na zeven dagen.
- Open de WhatsApp-chat
- Tik op de naam van je contact
- Tik op ‘Berichten met vervaldatum’
- Indien gevraagd, tik op ‘Doorgaan’
- Selecteer ‘Aan’
Wat vind jij van deze functie in WhatsApp? Waarvoor zou je het gaan gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Walgelijk. Ik heb veel tijd veld en vertrouwen verloren. Door deze instellingen. Kan mijn telefoon niet meer normaal gebruiken.
In België is dit ook beschikbaar.
Maar wat gebeurd er in een 1-op-1 gesprek als de ene wel berichten verwijdering wilt en de andere niet?
Wat beperkt zeg. Je kan niet instellen hoe lang het bericht bewaard moet blijven, ook is het onmogelijk om te kiezen per bericht wat je ermee wil. Daarnaast hebben groepsbeheerders het alleenrecht om de functie aan te zetten in groepen.
Signal heeft deze functies, inclusief bovenstaande opties al jaren. Hieruit blijkt dat Whatsapp vertrouwd op de monopoliepositie die ze hebben en dat ze weinig geld steken in ontwikkeling van de app. En tsja, geef ze eens ongelijk…
Ga ik dit gebruiken….even nadenken