WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

WhatsApp is de ongekend populaire berichten-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze zogenaamde messenger is het mogelijk om berichten te sturen, maar ook om spraakoproepen en videogesprekken te houden. Hierbij is enkel een werkende internetverbinding en een gekoppeld telefoonnummer vereist. 

Foto's en video delen

Naast het versturen van berichten, is het met WhatsApp ook mogelijk om bijvoorbeeld foto's en video's te delen, erg handig om je contactpersonen op de hoogte te houden van de laatste gebeurtenissen in je leven. Dit kan ook met WhatsApp Status waar de foto's en video's na 24 uur zullen verdwijnen. Daarnaast kun je je locatie, contactgegevens maar ook audioberichten delen.

Kosten

WhatsApp is gratis te gebruiken. De app is kosteloos uit de Play Store te downloaden en je kan je ook gratis registeren. Het enige waar je voor betaalt is je eigen mobiele data waarvoor je een abonnement bij je provider afgesloten hebt

Groepsgesprekken WhatsApp

Of het nu voor het voetbal-team, collega's of de familie is, groepsgesprekken kunnen erg handig zijn. Op deze manier kunnen er contactpersonen geselecteerd worden die allemaal samen in één chat aanwezig zijn om zo berichten naar elkaar te verzenden om bijvoorbeeld afspraken te maken of foto's te delen. Een handige functie om snel meerdere mensen op de hoogte te stellen. 

We hebben op Androidworld een aantal artikelen over WhatsApp geschreven met handige tips voor iedere WhatsApp-gebruiker.  Een aantal hiervan vind je hieronder.

Zo prik je een datum via WhatsApp

WhatsApp beveiligen met je vingerafdruk

Zo gebruik je twee WhatsApp-accounts op één toestel

WhatsApp-groepen verlaten of verwijderen

Zo maak je een back-up van WhatsApp in de cloud

Zo verlaat of verwijder je een WhatsApp-groep

Plaats reactie

666

0 reacties