Facebook Reels zijn nu beschikbaar in 150 landen

Facebook Reels zijn nu beschikbaar in 150 landen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook Reels waren al in de Verenigde Staten beschikbaar en Meta rolt ze nu ook uit naar 150 andere landen. Hierdoor kunnen Facebook-gebruikers, net als in Instagram, ook Reels maken en bekijken.

Facebook Reels

Mark Zuckerberg, CEO van Meta, verklaarde in een blogpost dat Reels al verreweg hun snelst groeiende format is. Zo spenderen gebruikers de helft van de tijd die ze op Facebook en Instagram doorbrengen, aan het kijken naar video’s. Het is dan zeker niet vreemd dat het bedrijf deze korte video's naar meer platformen brengt.

Gerelateerde artikelen

De korte video's zijn oorspronkelijk bedacht door TikTok en ook al tijd beschikbaar in Instagram, het andere socialmediaplatform van Meta. De Reels in Facebook krijgen net als de tegenhanger in Instagram en TikTok een Remix-functie. Met deze functie kun je een video van iemand anders hergebruiken. Je kan tevens duetten maken en de Reel als concept opslaan, om er later verder mee te gaan.

Facebook Reels zijn nu beschikbaar in 150 landen

Meer advertentiemogelijkheden voor creators

Interessant is dat het bedrijf ook nieuwe manieren aankondigde voor creators om geld te verdienen via de Reels-functie. Zo wordt het advertentieprogramma verder uitgebreid, waardoor het betalingen aan de videomakers in meer landen beschikbaar komt. Daarnaast test Meta overlay-advertenties. Dat zijn advertenties die als een transparante afbeelding onderin over de video wordt heen gelegd. Daarnaast is er een sticker-advertentie die overal op de video kan worden geplaatst.

De Reels zijn op termijn op meerdere plekken in Facebook te zien. Denk aan de Verhalen, op het tabblad Watch en zelfs bovenaan de nieuwsfeeds. Sommige regio's krijgen ook aanbevolen Reels in hun feed te zien.

Ben jij blij met de Reels in Facebook? Zie je ze al? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Facebook

Facebook

Facebook is een Amerikaanse online sociale-mediadienst dat onderdeel is van Meta. Facebook voor Android geeft je bijna alle desktop-mogelijkheden op je smartpho ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk