Facebook gaat video's automatisch met geluid afspelen en zo zet je het uit

Facebook gaat video's automatisch met geluid afspelen en zo zet je het uit

Video's in het nieuwsoverzicht

Nu worden video's in Facebook standaard zonder geluid afgespeeld in het nieuwsoverzicht. Facebook geeft aan dat gebruikers toch geluid verwachten wanneer ze een video in hun nieuwsoverzicht tegenkomen. Het geluid is nu dan ook ingeschakeld, gelukkig niet op een niveau dat je ervan schrikt. Nee, het geluid wordt geleidelijk harder als je door je nieuwsoverzicht scrollt. Wanneer het toestel op stil staat, zal er geen geluid worden afgespeeld.

Dat wil ik niet!!! Zit je absoluut niet te wachten op het geluid van video's in de Facebook-app? Dan kan dit uitgezet worden bij de instellingen via de onderstaande stappen:

Stap 1: Klik op het menu met de drie streepjes

Stap 2: Scroll naar beneden en klik op 'Appinstellingen'

Stap 3: Klik op 'Automatisch afspelen'

Stap 4: Selecteer hier één van de drie mogelijkheden

Facebook verdient momenteel niks aan video's. Het sociale netwerk zou straks dan ook beginnen met het tonen van advertenties in video's, het afspelen van geluid is daarbij een vereiste.

Facebook tv-app en Vertical Video Syndrome

Maar dat is nog niet alles. Facebook komt de hardnekkige mens die nog steeds verticaal aan het filmen is, een beetje tegemoet. Niet in de vorm van een cursus 'Hoe leer ik horizontaal video's maken?'. Nee, deze video's worden nu fullscreen in het nieuwsoverzicht weergegeven.

Daarnaast is het mogelijk om video's te bekijken en tegelijkertijd door het nieuwsoverzicht te scrollen. Het filmpje wordt dan in een schermpje weergegeven net zoals YouTube dat doet. Dit schermpje kan ook verplaatst worden op het scherm van je smartphone. Op Androidtoestellen is het zelfs mogelijk gemaakt om video's vanuit het nieuwsoverzicht te bekijken wanneer de Facebook-app zelf is afgesloten.

Daarnaast komt Facebook nog met een app speciaal voor tv's zodat video's op een groot scherm kunnen worden bekeken. Deze Facebook video app for TV zal in eerste instantie beschikbaar komen voor Apple TV, Amazon Fire TV en Samsung Smart TV. Andere platformen zullen volgen. Heb je geen van bovenstaande apparaten in huis? Dan is er gelukkig nog de Chromecast.

Kun je de video niet kunt afspelen? Probeer het dan via deze link.

Facebook downloaden

Wil je Facebook bijwerken om te kijken of de optie al in de app zit? Dat kan door op onderstaande button te klikken. De nieuwe mogelijkheden zullen nog niet voor iedereen meteen beschikbaar zijn, aangezien ze geleidelijk worden uitgerold. Zie jij deze nieuwe opties zitten?

Bron: Facebook

Lees meer over:
Facebook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties