Facebook Lite nu ook in Nederland en België te downloaden

Facebook Lite nu ook in Nederland en België te downloaden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook Lite

Facebook Lite moet in opkomende markten de normale Facebook-app vervangen, omdat deze nogal wat data verstookt en altijd even goed werkt bij een minder goede internetverbinding. De applicatie is een stuk lichter gemaakt, zodat deze ook op smartphones gebruikt kan worden die niet beschikken over goede hardware. Naast het feit dat de app maar heel weinig internet en geheugen verbruikt, is het stroomverbruik ook beter.

We zijn getipt over het feit dat Facebook Lite nu ook in de Play Store in Nederland en België staat. We kunnen helaas niet achterhalen sinds wanneer dit precies is gebeurd. Aan de hoeveelheid reviews in de Play Store is wel te zien dat de app sinds kort door meer mensen is geïnstalleerd. Dit zou erop kunnen duiden dat de app door Facebook geleidelijk beschikbaar wordt gemaakt voor meer mensen.

Op het eerste gezicht bevat Facebook Lite bijna alle opties als de reguliere versie. Vooral de snelheid van de app valt meteen op. Nog een bijkomend voordeel van Facebook Lite is dat Messenger in deze app gewoon beschikbaar is. Het sociale netwerk heeft de mogelijkheid om te chatten uit de Facebook-app en de web-app gehaald, zodat gebruikers verplicht werden om de losse Messenger-app te installeren en te gebruiken. In de Facebook Lite is dat dus niet nodig.

Facebook Lite telde in maart 2016 100 miljoen actieve gebruikers. Dit aantal is in februari van 2017 al verdubbeld naar 200 miljoen. De Lite-versie is dus behoorlijk populair. Mocht je toch op zoek zijn naar wat anders, dan kun je deze 5 alternatieven eens bekijken.

Facebook Lite downloaden

Wil je ook op dieet met Facebook Lite? Via onderstaande knop kan de app op je Androidtoestel geïnstalleerd worden.

Bedankt voor de tip Robin!

Facebook Lite

Facebook Lite

Facebook Lite is een lichtere versie van de officiële Facebook-app. Deze versie is veel kleiner dan de normale app en gebruikt daarnaast ook nog een veel minder ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk