Facebook Messenger krijgt donkere modus: zo stel je hem in

Facebook Messenger krijgt donkere modus: zo stel je hem in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Donker thema in Facebook Messenger 

De Messenger-app van Facebook kreeg begin maart via een omweg de mogelijkheid om een donkere modus in te stellen. Je kon dus kiezen tussen een licht of een donker thema in de chat-app. Dat trucje is nu niet meer nodig want Facebook stelt de functie nu officieel beschikbaar.

Het thema is eenvoudig aan te passen in de app door op je profielfoto te tikken en de schuifregelaar desgewenst aan te passen. Het thema veranderen via het trucje is ook nog altijd mogelijk. Hiervoor moet je de Crescent Moon-emoji in een chat naar iemand sturen en de donkere modus wordt vervolgens ingesteld.

Donker thema in Facebook Messenger

Een donkere modus biedt vele voordelen. Ten eerste oogt het rustig, zeker als je je in een donkere omgeving bevindt. Daarnaast scheelt het energie voor AMOLED-schermen, waarbij het weergeven van wit meer energie kost dan bij een gewone LCD. Sinds we steeds meer AMOLED-schermen op smartphones zien, is het logisch dat er meer en meer donkere thema's worden doorgevoerd.

Androidworld-lezers zijn zeer gecharmeerd van deze donkere thema's zo blijkt uit de uitslag van onze AW Poll. Het donkere thema heeft met 59% van de stemmen namelijk een ruime overwinning behaald. Lichte thema's kunnen op 12% van de stemmen rekenen. Een combinatie van beide, waarbij automatisch het donkere thema kan laten inschakelen, weet met 28% nog de tweede plek binnen te slepen.

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk