Vermoedelijke Sony Xperia XZ4 met 21:9-scherm en drie camera's te zien in 3D-video

Vermoedelijke Sony Xperia XZ4 met 21:9-scherm en drie camera's te zien in 3D-video

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sony Xperia XZ4

In het vroege voorjaar presenteren een heleboel smartphonefabrikanten hun toptoestellen, en dat geldt ook voor Sony. Vorig jaar liet het bedrijf zijn Xperia XZ2 nog zien in februari tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Ook dit jaar verwachten we meer nieuws van Sony, en er zijn nu alvast 3D-animaties te zien van het XZ4-vlaggenschip op YouTube.

Het filmpje komt van Concept Creator, een kanaal dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van 3D-animaties van telefoons die nog niet zijn verschenen. De ontwerpen worden geheel gemaakt op basis van gelekte informatie. Het is dus geheel mogelijk dat de XZ4 er in de praktijk anders zal uitzien, maar het geeft al wel een goede indicatie van wat we mogen verwachten van Sony. Je kan de video hieronder bekijken.

21:9-beeldverhouding

Volgens de conceptbeelden krijgt de Xperia XZ4 drie camera's aan de achterkant. Net als Google was Sony één van de laatste fabrikanten die trouw bleef zweren aan een enkele lens, zoals te zien is bij de Sony Xperia XZ3. Het is nog niet duidelijk wat voor lenzen Sony daarvoor zou gaan gebruiken. Er zijn ook andere geruchten die spreken over één enkele lens, maar dan met drie-in-één functionaliteiten. Met andere woorden, één camera die de features en voordelen van meerdere lenzen bevat. Het valt nog af te wachten waarvoor Sony gaat kiezen.

Verder zou de telefoon opnieuw opgebouwd zijn uit zowel glas als metaal. Het toestel heeft een vingerafdrukscanner aan de zijkant en ook opnieuw een sluiterknop voor de camera. Sony zou voor een 6,55 inch AMOLED-scherm gaan met fijne schermranden. Het beeldscherm zou een opmerkelijke 21:9-beeldschermverhouding krijgen en een resolutie van 2520 bij 1080 pixels.

Sony Xperia XZ4

Prestaties

Als we een kijkje nemen onder de behuizing dan zouden we de Qualcomm Snapdragon 855 terugvinden. Dat is Qualcomms nieuwste high-end chipset met een kloksnelheid van 2,84 GHz die door de primaire kern van de SoC wordt gehaald. Daarnaast krijgt de telefoon 6 GB aan RAM, en voor opslag komen er twee modellen, namelijk: 64 GB en 256 GB. De batterij van de telefoon bedraagt 3900 mAh en de telefoon zal werken op Android Pie.

Wat denk jij van het nieuwe Sony-vlaggenschip? Ben jij benieuwd naar wat Sony volgend jaar zal brengen? Laat het weten in de reacties.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk