Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact: uitrol Android Pie-update van start

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact: uitrol Android Pie-update van start

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact Android Pie

Een aantal bezitters van de Sony Xperia XZ2 en de Sony Xperia XZ2 Compact krijgt nu een OTA-update binnen met daarin de nieuwste Androidversie: Android 9.0 Pie. Deze versie is in augustus aangekondigd en inmiddels op de Pixels, de Essential PH-1, de OnePlus 6 en de Nokia 7 Plus te vinden. De nieuwe Sony Xperia XZ3 is zelfs het eerste toestel dat uitkomt met Android 9.0 Pie. De XZ3 ligt al in de winkels.

De Sony Xperia XZ2 en de Sony Xperia XZ2 Compact zijn nu aan de beurt. Het buildnummer van de toestellen verspringt met de update van 51.1.A.11.51 naar nummer 52.0.A.3.27. De update zelf is 1GB groot.

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact: uitrol Android Pie

Daarnaast wordt het beveiligingsniveau opgewaardeerd naar die van oktober en een nieuwe Camera-app meegeleverd. Helaas bevat deze nog geen selfie-portretmodus.

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact Android Pie

Naast de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact kunnen de Sony Xperia XZ2 Premium, de Sony Xperia XZ Premium, de Sony Xperia XZ1 en de Sony Xperia XZ1 Compact vanaf november 2018 een Android Pie-update verwachten. Voor de Sony Xperia XA2, de Sony Xperia XA2 Ultra en de Sony Xperia XA2 Plus staat deze update voor begin 2019 op het programma.

Beschikbaarheid

Op de redactie hebben we nog geen tips binnen over deze update. Sony zal de Pie-update geleidelijk uitrollen. Mocht de update op jouw Sony Xperia XZ2 of Sony Xperia XZ2 Compact binnenkomen, dan horen we dat graag!

Ben je benieuwd hoe jouw fabrikant met updates omgaat? Lees dan ons uitgebreide artikel waarin we elke fabrikant hebben gevraagd wat hun strategie is op het gebied van updates. Voor alle andere smartphones kun je ons Android 9.0 Pie update-overzicht raadplegen.

Via: XperiaBlog

Bedankt voor de screenshot Asan!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk