Sony Xperia 1 III en Xperia 5 III krijgen nu de  Android 12-update

Sony Xperia 1 III en Xperia 5 III krijgen nu de Android 12-update

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Sony’s toestellen Xperia 1 III en Xperia 5 III krijgen nu de Android 12-update. De update wordt nu uitgerold nadat in oktober 2021 Android 12 eerst op Google-toestellen verscheen. Sony is hiermee niet de snelste leverancier die volgt na Google, maar ook zeker niet de langzaamste.

Gerelateerde artikelen

Sony Xperia 1 III en 5 III

Je kunt de nieuwe update voor de derde generatie Xperia 1’s en 5’s herkennen aan het nummer 61.1.A.1.149. Hierin vind je ook meteen de beveiligingsupdates van Android uit december 2021, wat waarschijnlijk wat laat is in verband met bugs die nog moesten worden gefikst. Het belangrijkste is echter de uitrol van Android 12 zelf, want de update zou alle vernieuwingen bevatten die Google voor deze besturingssysteemupdate heeft gemaakt.

Sony heeft echter ook op zijn site een gedeelte in het leven geroepen waar mensen meer kunnen lezen over wat de update naar Android 12 inhoudt. Een tekst die wel wat outdated lijkt te zijn: “Android heeft zojuist zijn jaarlijkse update gelanceerd met een nieuwe versie genaamd Android 12, en dat is altijd een big deal! Je zal dol zijn op de nieuwe Android 12-functies en -verbeteringen! Met Android 12 kun je nu scrollende screenshots maken. Bedien je Xperia-apparaat met slechts één hand in de onlangs vernieuwde modus voor één hand. Gebruik de functie voor het dimmen van het scherm om het je ogen gemakkelijker te maken in een donkere omgeving. Gebruik Dichtbij delen voor eenvoudig delen via wifi.”

Android 12-update

Heb je een van deze Sony-telefoons en ben je klaar voor de update, zorg dan wel dat je op wifi zit wanneer je hem downloadt: het is namelijk een flinke. Het kan echter ook nog even duren voordat je telefoon aan de beurt is, want Sony heeft geen duidelijke roadmap gedeeld met wanneer welke regio aan bod komt. Toch hoef je niet per se de melding vanuit Sony af te wachten, want je kunt ook zelf binnen de Instellingen controleren of je telefoon wel van de laatste update is voorzien.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk