Sony is dit jaar niet aanwezig op MWC vanwege coronavirus

Sony is dit jaar niet aanwezig op MWC vanwege coronavirus
Na LG zal ook Sony niet op het Mobile World Congress in Barcelona aanwezig zijn. Sony vindt het risico voor zijn personeel en het publiek op de beurs te groot.

Sony gaat niet naar MWC

Vorige week lieten LG en ZTE weten, niet naar het Mobile World Congress in Barcelona te komen vanwege het coronavirus. Dit virus brak in december 2019 uit in de regio Wuhan in China, maar is inmiddels ook daarbuiten opgedoken. LG en ZTE hebben hun zijn deelname aan het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona ingetrokken om de veiligheid van hun werknemers en het publiek te waarborgen.

In de afgelopen dagen hebben ook Amazon, Ericsson en NVIDIA afgezegd en Sony is het volgende bedrijf dat niet naar het MWC zal komen. Sony laat in een statement het volgende hierover weten: "Sony volgt de ontwikkelingen voor wat betreft de uitbraak van het coronavirus, waardoor op 30 januari 2020 door de Wereldgezondheidsorganisatie tot een wereldwijde noodsituatie werd uitgeroepen,  op de voet. Omdat we het grootste belang hechten aan de veiligheid en het welzijn van onze klanten, partners, media en werknemers, hebben we de moeilijke beslissing genomen om ons terug te trekken van deelname aan het MWC 2020 in Barcelona, Spanje."

[readmore articles="205012"]

Samsung

Samsung zou vanwege het coronavirus minder mensen naar de telecombeurs willen sturen waaronder een aantal directieleden. Het merk is dus wel aanwezig, maar met minder mensen.

De organisator van het MWC heeft reeds laten weten dat de beurs op 24 tot en met 27 februari ondanks de dreiging van het virus doorgaat, maar de potentiële impact van het coronavirus op de voet blijft volgen. Inmiddels is er al een 'handdrukverbod’ op de beurs aangekondigd en krijgen mensen afkomstig uit de Hubei-provincie geen toegang.

Sony livestream

Sony zal wel zijn nieuwe producten om dezelfde tijd aankondigen, alleen niet op het MWC maar via hun Xperia YouTube-kanaal. De Sony-persconferentie zal om 8.30 uur (CET) op 24 februari van start gaan en we verwachten hier onder andere een nieuw Sony-vlaggenschip te gaan zien.

Gelekt beeld van de telefoon

Render van de vermeende Sony Xperia 5 Plus

Lees meer over:
Sony

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties