HTC’s omzet halveert: laagste cijfers sinds 2003

HTC’s omzet halveert: laagste cijfers sinds 2003

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Lage omzet

HTC is nog bijlange niet uit de rode cijfers, integendeel. Hoewel het er even gunstig uitzag, heeft het dit halfjaar minder telefoons verkocht, en betaalt daar nu in zijn kwartaalresultaten de prijs voor. HTC behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 6,8 miljard Taiwanese dollar, dat is omgerekend zo’n 191 miljoen euro. Het gaat om de laagste cijfers sinds 2003, en het is een halvering van de omzet vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf heeft geen verklaring bij zijn cijfers gegeven, en deelt ook geen data over het aantal verkochte telefoons.

HTC U12 Plus

Als we er even de cijfers van de afgelopen maanden erbij nemen, dan blijkt dat HTC een operationeel verlies van omgerekend bijna 96 miljoen euro heeft opgelopen. Het nettoverlies kwam vervolgens uit op 59 miljoen euro. HTC maakte vorig jaar bekend dat Google een aanzienlijk deel van zijn smartphone-afdeling zou overnemen, maar ook die besparing legde het bedrijf voorlopig geen windeieren. HTC moest vorige maand ook weer 1,500 werknemers ontslaan. In totaal telt het bedrijf nu nog ‘slechts’ 5,000 werknemers.

Toekomst

Ooit behoorde HTC tot de top drie van grootste smartphone-makers van de wereld. Een plaats die voor het bedrijf nu volledig ondenkbaar lijkt. Hoewel HTC met de Vive ook een krachtige virtual reality-headset in handen heeft die de concurrentie aangaat met de Oculus Rift, maakte het onlangs nog duidelijk dat smartphones nog steeds prioriteit nummer 1 blijven. Of het bij die stelling zal blijven eens de jaarresultaten binnen zijn, valt nog af te wachten. Het zou in ieder geval voor elke Android-liefhebber een vreemd beeld zijn om een fabrikant als HTC, die vanaf dag één inzette op Android-telefoons, nog verder te zien wegkrimpen.

HTC Desire 12+

Via Android Central

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk