HTC One mini 2 op foto te zien, One M8 Prime- en Butterfly-geruchten

HTC One mini 2 op foto te zien, One M8 Prime- en Butterfly-geruchten

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

HTC One mini 2

Over de opvolger van de huidige HTC One mini hebben we al vaker geschreven, maar nu is de eerste foto van deze telefoon online verschenen op het Chinese social media-netwerk Weibo. Op de foto zien we een toestel wat lijkt op de huidige One (M8), maar zien we zoals we eerder schreven geen twee camera's op de achterkant. Volgens @EVleaks gaat het toestel HTC One mini 2 heten.

HTC One (M8) mini

Specificaties HTC One Mini 2

Specificaties van deze telefoon werden al eerder gelekt. De chipset zou een quad-core Snapdragon 400 worden met een kloksnelheid van 1,4 GHz. Het scherm zou een diagonaal krijgen van 4,5 inch en een pixelverhouding van 1280 x 720 pixels. Er is 1GB aan RAM-geheugen aanwezig, 16 GB aan intern geheugen (uitbreidbaar door middel van MicroSD-kaart), een 5 megapixelcamera aan de voorzijde en een 13 megapixelcamera aan de achterzijde. Daarnaast zou het toestel draaien op Android 4.4.2 KitKat met HTC Sense 6.0. De telefoon zou ook gebruik gaan maken van onscreen-knoppen, hetgeen HTC introduceerde met de komst van de HTC One (M8).

HTC M8 Ace

HTC zou ook werken aan verschillende varianten van de One (M8), waaronder een goedkopere variant van de One (M8). Deze telefoon zou dezelfde specificaties bevatten als de huidige One, maar de behuizing zou gemaakt zijn van plastic. Dit toestel, wat nu bekend is onder de naam 'Ace' zou hiermee goedkoper gaan worden dan de huidige high-end toestellen, waardoor HTC meer toestellen moet gaan verkopen en zo wat marktaandeel kan verwerven.

HTC M8 Prime

Nadat de Ace verschillende keren werd genoemd, kwam ook de naam M8 Prime voorbij, onder ander weer via @EVLeaks, maar nu zijn daar ook specificaties van bekend geworden. Uiteraard nemen we gelijk een korreltje zout want de specificaties zijn de wereld in geholpen door het Twitteraccount van HTCsoku, voor ons een onbekende, maar de gebruiker heeft ook een post geplaatst op zijn blog met deze specificaties.

Het toestel zou een schermgrootte krijgen van 5,5 inch met een resolutie van 2560x1440 pixels. De processor zou de nieuwe en nog niet eerder gebruikte Snapdragon 805 zijn, geklokt op een snelheid van 2,3GHz. Ook wordt er gesproken over de aanwezigheid van 3GB werkgeheugen, evenals een USB 3.0-aansluiting. Het interne geheugen wat genoemd wordt is 16GB, maar over de aanwezigheid van een microSD-kaartslot wordt niet gesproken. Over de camera en de specificaties daarvan heerst nog wat verwarring. Er wordt namelijk gesproken over een '18MP' en een '5MP Ultrapixel' camera, maar hoe we dit precies moeten interpreteren is nog maar de vraag.

HTC One (M8)

HTC J Butterfly (2014)

Ook is er een blogpost verschenen met specificaties over de HTC J Butterfly (2014), waarin wordt gesproken over het gebruik van de Snapdragon 801, geklokt op 2,5GHz, hetgeen wijst op de AC-variant van deze chipset. De schermgrootte wordt nog niet genoemd, maar de pixelverhouding van het Super LCD3-scherm zou liggen op 1920x1080 pixels en zou gemaakt worden door LG of Sharp.

Er zou 2GB werkgeheugen aanwezig zijn, maar over het interne geheugen wordt niks gezegd. Wel zou er een microSD-kaartslot aanwezig zijn om dit nog onbekende interne geheugen uit te breiden. Over de accucapaciteit en de afmetingen wordt ook niks vermeld, maar het toestel zou wel waterdicht zijn en BoomSoundspeakers bevatten. De Duocamera die we kennen van de huidige One (M8) is ook te vinden in het toestel, alhoewel er wel wordt gesproken over een resolutie van 5 megapixels. Het toestel draait op Android 4.4.2 met de Sense 6.0-schil.

Beschikbaarheid

Wanneer we deze toestellen daadwerkelijk op de markt zien verschijnen en of al deze beschreven toestellen daadwerkelijk te koop zullen zijn, zullen we nog even moeten afwachten. Zodra er nieuwe informatie verschijnt over één van deze toestellen lees je dat uiteraard hier op Androidworld.

Bron: Weibo, @EVLeaks & HTCsoku

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk