Opmerkelijk: 'HTC komt binnenkort met high-end metaverse-smartphone'

Opmerkelijk: 'HTC komt binnenkort met high-end metaverse-smartphone'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

We scharen dit nieuws toch wel in de categorie, zeer opmerkelijk, want dit had niemand durven voorspellen (of dromen). HTC zou namelijk werken aan een nieuwe high-end metaverse-smartphone die in april wordt gelanceerd. Dit weten we over de telefoon.

CryptoKitties, Salsa en de metaverse

De nieuwe smartphone van HTC zal geen reguliere telefoon worden, maar een specifiek thema hebben: de metaverse. Dat merkte volgens het Taiwanese DigiTimes op tijdens het Mobile World Congress. De metaverse moet volgens Meta, het moederbedrijf van Facebook, een collectief gedeelde virtuele ruimte worden. Die virtuele 3D-werelden kun je dan betreden met behulp van augmented (AR) en virtual reality (VR). HTC heeft uiteraard al ervaring met VR, dankzij zijn Vive VR-headsets dus de stap naar de metaverse klinkt aannemelijk Toch springt de Taiwanese producent in het diepe, want het begeeft zich met een metaverse-telefoon op het vlak van spiksplinternieuwe technologieën die zich nog niet bewezen hebben.

Gerelateerde artikelen

Die strategie doet ons meteen denken aan de blockchain-telefoon van HTC die we in 2018 de revue zagen passeren, de HTC Exodus. Het leek erop alsof HTC met deze telefoon wilde meeliften met de gigantische populariteit van crytpocurrency. De telefoon werd zelfs met 's werelds eerste NFT-blockchainspel ter wereld gelanceerd, genaamd CryptoKitties. En wat te denken van de twee Facebook-telefoons die tijdens het Mobile World Congress van 2011 werden aangekondigd? Het zijn allemaal telefoons die met een specifieke eigenschap werden gelanceerd. HTC hoopte wellicht dat het zich hiermee voldoende kon onderscheiden van de concurrentie. Helaas weten we nu dat dat niet gelukt is.

HTC Salsa en HTC ChaCha

HTC Salsa en HTC ChaCha

Is dit HTC's comeback?

Als we de geruchten morgen geloven, gaat het dus zijn plekje in de smartphonemarkt terugveroveren met een heuse metaverse-telefoon. Die telefoon maakt onderdeel uit van Viverse, en dat is HTC's visie op de metaverse. HTC-topman Charles Huang geeft aan dat HTC van plan is om bepaalde metaverse-functies te integreren in de nieuwe topsmartphone, die in april wordt gepresenteerd. Blijkbaar is het belangrijkste doel om consumenten aan te spreken die de telefoon willen gebruiken voor VR- en AR-toepassingen. Hoe dat precies eruit komt te zien, maakt de topman niet bekend. Tegelijkertijd is het onduidelijk of het daadwerkelijk om een ​​echt high-end toestel gaat. Huang ontkent in ieder geval dat HTC stopt met het maken van smartphones. Ruim vier jaar geleden verkocht HTC een groot deel van zijn smartphone-afdeling aan Google .

Gerelateerde artikelen

Cher Wang, mede-oprichter en nu CEO van HTC, geeft aan dat HTC van plan om op grote schaal te blijven investeren in de virtual reality-productmarkt. Het bedrijf richt zich hier met name op de zakelijke markt. De metaverse-telefoon zal dan onderdeel worden van HTC's ontwikkelingen op het gebied van VR. Een echte comeback van HTC op de smartphonemarkt, verwachten we echter niet.

Komt de metaverse-smartphone naar Europa?

Of de nieuwe metaverse-smartphone van HTC ook in Europa aangeboden gaat worden, is op dit moment nog volstrekt onduidelijk. De HTC Exodus was de laatste high-end smartphone van de fabrikant. Daarna volgden nog een aantal midrange telefoons zoals de HTC Desire 20 Pro en de HTC U12 Life. En we zullen het nooit vergeten: Het eerste Android-toestel dat ooit op de markt verscheen, was afkomstig van HTC. Dat was de HTC Dream, ook wel bekend als T-Mobile G1.

HTC Dream aka T-Mobile G1

HTC Dream aka T-Mobile G1

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk