HTC begint uitrol Android 7.0 Nougat voor One A9

HTC begint uitrol Android 7.0 Nougat voor One A9

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android 7.0 Nougat voor One A9

Eén van de beloftes die HTC deed bij de lancering van de HTC One A9, was dat het toestel snel voorzien zou worden van updates. Het was de bedoeling dat nadat Nexus-toestellen een update ontvangen, de One A9 binnen 15 dagen deze update ook zou ontvangen. Deze belofte heeft HTC niet waar kunnen maken: Nexus-toestellen zijn al in augustus vorig jaar voorzien van een update naar Android 7.0 Nougat.

In Android 7.0 Nougat zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd, waardoor onder andere de accuduur verbeterd zou moeten zijn. De opvallendste veranderingen in deze Android-versie zijn de vernieuwde notificaties. Deze bevatten de mogelijkheid om snel te reageren op binnenkomende berichten en zijn overzichtelijker gemaakt dan voorheen.

Een andere belangrijke verbetering is dat er ondersteuning voor splitscreen. Daarbij kun je twee apps naast elkaar gebruiken en tegelijk op het scherm weergeven. Deze functie was al te vinden op verschillende toestellen, maar zit vanaf Android 7.0 standaard ingebouwd.

Update begonnen

De update naar Android 7.0 Nougat is nu daadwerkelijk begonnen in de Verenigde Staten, zo vernemen we op Twitter van HTC-medewerker Mo Versi. Daarnaast zien we ook meldingen op Twitter van gebruikers die de update op hun toestel hebben ontvangen.

Versi geeft het op Twitter regelmatig aan als er nieuws is over updates van HTC-toestellen.

Nougat-update

De update naar Android 7.0 Nougat voor de HTC One A9 is nu begonnen in de Verenigde Staten. Normaliter zou deze update dan binnen enkele weken ook in Nederland en België beschikbaar moeten komen. Bij de Nougat-update voor de HTC 10 bleek dit echter niet het geval te zijn. Deze update werd in november al beschikbaar gemaakt in de Verenigde Staten, maar vanwege problemen is de update stopgezet. Volgens geruchten zal de uitrol binnen enkele weken worden hervat.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk