'Eerste beelden Sony Xperia 3 met Snapdragon 865 gelekt'

'Eerste beelden Sony Xperia 3 met Snapdragon 865 gelekt'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sony Xperia 3

Er zijn vanuit Japan lekken verschenen van een nieuwe Sony-vlaggenschip dat de naam Xperia 3 zou krijgen. We krijgen een beeld te zien van het scherm van de telefoon, en ook de zijkant is alvast zichtbaar op een afbeelding. Verder zien we een camera-opstelling met drie camera's op de achterkant.

De telefoon lijkt sterk op wat we gewend zijn van Sony-telefoons, want het toestel komt met duidelijke schermranden, en aan de zijkant vinden we een vingerafdrukscanner die dit keer vermoedelijk ook dienst doet als powerknop. Voordien kwam Sony met een aparte powerknop, maar het bedrijf kiest nu mogelijk voor de aanpak die we eerder bij Honor zagen, namelijk de twee zaken combineren.

Lekken van de telefoon

Het scherm van de telefoon krijgt opnieuw duidelijke schermranden

Vreemde naamkeuze

De naam 'Xperia 3' is ook bijzonder, omdat hij niet helemaal past in het plaatje. De Xperia 1 kreeg het cijfer '1' achter de naam, omdat het de nummer één telefoon is voor het merk, het premium vlaggenschip. De Xperia 10 is dan weer de voordeligere, midrange-telefoon, en de Xperia 5 zit daar tussenin. Volgens de geruchten zou de Xperia 3 met de nieuwe, onaangekondigde Snapdragon 865-chipset op de markt komen, waardoor hij eerder lijkt op een opvolger voor de Xperia 1.

Verder zouden er twee varianten komen van Sony's telefoon: een met 5G-functionaliteit en eentje zonder. We weten ook uit geruchten dat de Snapdragon 865 de eerste chipset van Qualcomm zal zijn die een geïntegreerde 5G-modem krijgt. De nieuwe processor was al te zien in benchmarks waarin hij alle andere chipsets klopt.

'Eerste beelden Sony Xperia 3 met Snapdragon 865 gelekt'

De Xperia 3 zou een vingerafdrukscanner en powerknop in één krijgen

Over de prijs, de beschikbaarheid of andere specificaties van het toestel is verder nog niets bekend. Voorlopig nemen we de gelekte informatie over de telefoon nog met een korrel zout. Wat denk jij van deze informatie over de Xperia 3? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk