Samsung Galaxy S24: nu met hoge korting!

5 beste smartphones, apps, games en gadgets van 2018 volgens Claudia

Claudia Rahanmetan
Claudia Rahanmetan
23 december 2018, 19:00
10 min leestijd
5 beste smartphones, apps, games en gadgets van 2018 volgens Claudia

Lees verder na de advertentie.

Smartphones: het beste van 2018

1. Nokia 7 Plus

Op nummer 1 staat voor mij de Nokia 7 Plus. Voor mij springt de Nokia 7 Plus er in het middensegment uit op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. Je hebt met de Nokia 7 Plus namelijk een degelijk toestel in handen die makkelijk 1,5 dag op een acculading te gebruiken is. Daarnaast beschik je met dit toestel ook over standaard Android en daardoor ben je verzekerd van snelle updates en bijna geen extra meegeleverde en vaak onnodige apps. De Snapdragon 660 en 4GB RAM zorgen er verder voor dat je vrijwel zonder haperingen op het toestel kunt multitasken. Dat alles kost je momenteel iets meer dan 300 euro. Voor mij is de Nokia 7 Plus dan ook de winnaar van 2018.

> Review Nokia 7 Plus

2. Google Pixel 3 XL

De Google Pixel 3 XL staat in mijn lijstje met beste smartphones van 2018 op de tweede plaats. Dat is niet vanwege de beste prijs-kwaliteitverhouding of de uitmuntende accuduur want daar scoort dit toestel geen punten mee. Het vlaggenschip van Google scoort wel punten voor de uitmuntende camera in combinatie met camerasoftware, het geluid van de frontspeakers en uiteraard standaard Android in de vorm van Android 9.0 Pie. Ja, de Pixel 3 (XL) is officieel niet verkrijgbaar in de Benelux maar hier lees je hoe je er alsnog aan kunt komen.

Review Google Pixel 3 XL

3. OnePlus 6 en 6T

Op nummer 3 staan de twee vlaggenschepen van OnePlus: de OnePlus 6 en OnePlus 6T. Ook deze toestellen beschikken over vrijwel standaard software en op vele vlakken zeer goede hardware. De combinatie maakt deze toestellen ontzettend snel en erg gebruikersvriendelijk. Ondanks de verbeterpunten en de iets gestegen prijs verdienen de OnePlus-toestellen van 2018 voor mij de derde plek. De OnePlus 6T Thunder Purple geniet overigens mij voorkeur. De OnePlus 6 koop je momenteel vanaf 595 euro en de adviesprijs van de OnePlus 6T begint vanaf 559 euro. 

Review OnePlus 6

Review OnePlus 6T

OnePlus 6T Thunder Purple

4. Samsung Galaxy S9+

De Samsung Galaxy S9+ die begin 2018 samen met de Samsung Galaxy S9 werd aangekondigd staat op nummer 4. Al vanaf het eerste Galaxy-toestel in 2010 weet Samsung topsmartphones op de markt te brengen met topspecificaties zoals uitstekende camera’s en prachtige AMOLED-schermen, voldoende werk- en opslaggeheugen en meer. Met de Samsung Galaxy S9+ is dat niet anders, je kan met dit vlaggenschip jaren vooruit. Hopelijk duurt het niet lang voordat dit toestel wordt voorzien van het nieuwe One UI dat is gebaseerd op Android Pie. De verwachting is dat de uitrol in januari van 2019 zal starten. De Samsung Galaxy S9 koop je momenteel vanaf 552 euro en de Galaxy S9+ vanaf 689 euro. Beide zijn dus in verkoopprijs een kleine 300 euro gezakt wat ten goede komt aan de prijs-kwaliteitverhouding.

Review Samsung Galaxy S9+

5. ASUS ZenFone 5Z

Ik sluit dit lijstje af met de ASUS Zenfone 5Z. Dit toestel verraste mij op verschillende vlakken en wist daardoor als een echte underdog mijn top 5 te behalen. De ASUS ZenFone 5Z is een uitstekende keuze als je met een budget van €500 voor een supersnel vlaggenschip met een Snapdragon 845, 6GB RAM en 64GB intern geheugen, goede camera en een goed LCD-scherm wil gaan. Deze krachtpatser koop je nu vanaf 488 euro.

Review ASUS ZenFone 5Z

Apps: het beste van 2018

In 2018 zijn er vele apps uitgebracht, onderstaande lijst is een verzameling van apps die ik dagelijks, of veel gebruik. Misschien zijn ze niet allemaal in 2018 zelf uitgebracht, maar in het afgelopen jaar zijn ze wel voorzien van de nodige updates.

1. Edge Action

Edge Action: Edge Screen, Sidebar Launcher is overduidelijk geïnspireerd op Samsungs Edge Screen en dat is fijn want zo kun je ook zonder een Samsungsmartphone genieten van deze handige opties. Met Edge Action kun je namelijk vanuit de rand van je scherm een venster openen met allerlei snelkoppelingen naar veelgebruikte apps, de agenda, contactpersonen, klembord, het weer en ga zo maar door. Edge Action is erg handig om te multitasken en maakt je app drawer overbodig.

2. Google Nieuws

Google Nieuws is tijdens Google I/O 2018 gelanceerd als vervanger voor de Google Play Kiosk (app en web) en de Google Nieuws & Weer-app. Het nieuws is afkomstig van verschillende nieuwsmedia en daarnaast toegespitst op de interesses van de gebruiker. Sinds kort heeft deze app een mooi donker thema, een offline modus en een verbeterde samenwerking met Google Assistent. Google Nieuws is voor mij een van de eerste apps die ik dagelijks open om de dag mee te beginnen.

3. PostNL

PostNL staat op nummer 2 vanwege de uitgebreide mogelijkheden en het gebruiksgemak. Met deze app kun je postzegels maken en pakketjes versturen, de verzending van pakjes en post in de gaten houden, echte kaartjes versturen en meer. De app wordt regelmatig van nieuwe en handige opties voorzien (nu de daadwerkelijke bezorging nog). Als je veel gebruik maakt van de diensten van PostNL, dan is deze app een musthave.

4. Files by Google

Files is een zeer handige Google-app waarmee je allerlei bestanden kunt opschonen om meer geheugen op je smartphone vrij te maken. Je kunt ongewenste bestanden en WhatsApp-media opschonen maar ook foto’s waarvan al een back-up is gemaakt, niet-gebruikte apps en grote bestanden verwijderen. De app fungeert ook als bestandsbeheerder die tevens door externe opslag via OTG kan bladeren en er is een optie om bestanden te delen met anderen via Bluetooth. Files verdient een plekje op elke Androidsmartphone.

5. Digitaal welzijn

Digitaal welzijn is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik inzichtelijk maken. Deze uitgebreide app is opgebouwd uit drie onderdelen, Dashboard, App Timer en Wind Down en laat onder andere zien hoe vaak de telefoon wordt ontgrendeld en hoeveel meldingen er binnenkomen. Op basis van die gegevens kan de gebruiker dan maatregelen nemen om zijn/haar gebruik in te perken of je ogen wat rust te gunnen. Op deze manier wil Google ervoor zorgen dat gebruikers de gezonde balans tussen techniek en leven weer (opnieuw) vinden.

Games: het beste van 2018

1. Forge of Empires

Forge of Empires staat voor mij nog steeds op nummer 1 aangezien ik aan deze game in 2018 de meeste uurtjes heb besteed.  In deze game moet je een stad ontwikkelen met daaromheen een heel rijk in verschillende tijdsperiodes. Je ontwikkelt technologieën om te gebruiken, ruilt goederen, gaat de strijd aan met vijanden en verovert nieuwe gebieden en provincies. Inmiddels zit ik in de ‘Industrial Age’ en ben ik al begonnen met een tweede stad…

2. Hustle Castle

Hustle Castle: Fantasy Kingdom slokte dit jaar ook veel van mijn vrije tijd op. In deze rpg ben je heer en meester van een middeleeuws kasteel opgebouwd uit verschillende kamers. Je zult krijgers moeten trainen om nog beter te worden. Hiervoor zul je je kasteel moeten voorzien van bewoners met liefst 5 sterren die de krijgers kunnen uitrusten met beter materiaal. Daarnaast zul je de diverse kamers moeten upgraden om zo de bewoners nog efficiënter te laten produceren. Er zijn veel PvP-gevechten en daily quests die je makkelijk verslaafd maken.

3. Assassin’s Creed Rebellion

Assassin’s Creed Rebellion is de mobiele RPG  van de bekende Assassin’s Creed-reeks en brengt alle bekende hoofdpersonages samen om te strijden tegen een gezamenlijke vijand, de Tempeliers die over Spanje heersen. Aangezien ik al verslaafd was aan Fallout Shelter, kan ik mijn ei nu kwijt in deze game. Je kan in Assassin’s Creed Rebellion namelijk je basis uitrusten met verbeterde ruimtes zodat je weer betere uitrusting voor je assassins maken. Verder moet je de Tempeliers in hun goed bewaakte kastelen uiteraard zien uit te schakelen en nieuwe Assassins rekruteren en ze vervolgens trainen zodat ze klaar zijn voor het echte werk. Deze game heeft me positief verrast.

4. Westworld

Westworld is de smartphonegame behorende bij de populaire HBO-serie. In deze simulatiegame leer je als nieuwe werknemer van Delos, de controle over te nemen over Westworld. Zo zul je “gasten” met “hosts” combineren en zo de meest bizarre en wilde dromen van de gasten veranderen in werkelijkheid. Het is de bedoeling dat je jouw ideale Westworld maakt. Aangezien ik Westworld heb gekeken, is deze game nog leuker om te spelen. 

5. Voxel – 3D Coloring

Voxel – 3D Coloring is een van de apps waarmee je op je tablet of smartphone lekker zen kunt kleuren op nummer maar wel in 3D. Ideaal voor de kids maar ook voor mij als ik moet afkoelen na een boze bui. De game is erg eenvoudig in gebruik. Het bevat drie tabbladen met bestaande templates of kleurplaten, nieuwe kleurplaten en opgeslagen kunstwerkjes. Als je een plaat hebt aangeklikt, zie je een voorwerp dat nog helemaal blanco is. Aan jou de schone taak om ze in te kleuren. Dat is alles. Dat is zen.

Gadgets: het beste van 2018

1. Google Home Hub

De Google Home Hub is voor mij een toffe gadget omdat ik visueel ingesteld ben. Het is mooi om resultaten meteen op het scherm van deze smart display te zien want dat geeft een extra dimensie aan deze slimme speaker. Daarnaast beschikt de Google Home Hub over bedieningsgemak, diepe Nest-integratie en de stap-voor-stap-instructies bij het bereiden van recepten. De Google Home Hub is een stevig geprijsd slim fotolijstje met heel veel leuke mogelijkheden. Voor mij is de Hub de beste aanschaf van dit jaar.

Review Google Home Hub

2. Nest Hello

De Nest Hello is een slimme videodeurbel en sinds dit jaar ook in Nederland verkrijgbaar. De Nest Hello beschikt over gezichtsherkenning en herkent dus wie er voor je deur staat, zelfs als deze nog niet heeft aangebeld. Daarnaast kun je berichten vooraf opnemen om op die manier je bezoekers altijd te woord te kunnen staan, ook als je zelf even niet kan praten. Daarnaast is het mogelijk om met een Nest Aware-abonnement notificaties te krijgen wanneer er onbekenden worden gedetecteerd of wanneer er honden blaffen. Ondanks dat de herkenning niet altijd even goed werkt en het betaalde abonnement niet heel goedkoop is, zet ik de Nest Hello toch op nummer 2 omdat het zo goed samenwerkt met de Google Home Hub.

3. Sonos One

Sonos is het draadloze muzieksysteem waarmee je je muziek in één kamer of in je hele huis afspeelt. De Sonos One is een speaker met ondersteuning voor de slimme assistenten Amazon Alexa en Google Assistant en staat voor mij op nummer 3. Het geluid is namelijk voor de gemiddelde luisteraar meer dan voldoende en het design mag er ook zijn. Daarnaast is de speaker makkelijk te installeren en makkelijk uit te breiden.

Review Sonos One

4. PopSockets

Dat deze € 15,- kostende gadget zo’n uitkomst zou zijn, had ik nooit gedacht. Ik heb het over de PopSocket, een verjaardagscadeautje dat ik nog steeds gebruik. In het kort is de PopSocket een accessoire die je achter op je smartphone kunt plakken om dan vervolgens voor meerdere doeleinden gebruikt te kunnen worden: als standaard, als houder, voor extra grip of om om oordopjes eromheen wikkelen. De kans dat ik de Pixel 3 laat vallen is met de PopSocket nu een stuk kleiner geworden. Daarnaast is het met het maken van foto’s voor mij een uitkomst. Als ik me verveel kan ik de PopSocket ook nog eens als soort fidget spinner gebruiken.

Review PopSockets

5. LG PK7

De LG PK7 is in juli samen met de PK3 en de PK5 aangekondigd. Dit zijn alle drie portable speakers gemaakt in samenwerking met Meridian, de Britse pionier op het gebied van hoge resolutie-audio. De duurste van de drie, de PK7 is een Bluetooth-speaker en heeft een totaalvermogen van 40 watt, kan tegen water, geeft een dikke lichtshow en ziet er ook nog eens cool uit. De LG PK7 staat voor mij  op de vijfde plek in mijn gadget top 5. 

Review LG PK7

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

5

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

24 december 2018, 5:42

Maar Pixel 3XL is de lelijkste smartphone van het jaar, voor belachelijke prijs. Dat je die op de 2e plaats zet, is echt onbegrijpelijk

24 december 2018, 0:01

Mooi lijstje en ben het eens met de Nokia op 1. Al had ik wel de Pocophone F1 verwacht (heb er op AW ook nooit een review over gezien gek genoeg) maar het blijft een persoonlijke voorkeur dus ik snap het wel.

23 december 2018, 23:23

Hoe corrupt zijn jullie dat jullie de Xiaomi pocophone F1 niet eens noemen?

23 december 2018, 21:48

Correctie: de oneplus 6 koop je vanaf €529 (belsimpel)

23 december 2018, 20:06

Ga een Nokia 7 plus worden. ?