Google Play Store

Lees al het laatste nieuws over Google Play Store

De Google Play Store is de applicatiewinkel die je kan vinden op apparaten die werken met Android-apps. Dat zijn in de eerste plaats telefoons en tablets, maar je vindt de Play Store ook op Chromebooks, slimme televisies en horloges met het Wear OS-besturingssysteem. De Play Store heeft een beleid dat gebruikers beschermt tegen schadelijke apps en Google updatet je apps automatisch op je toestellen.

Google Play Store downloaden

De Google Play Store staat op de meeste Android-toestellen voorgeïnstalleerd. Je kan de applicatiewinkel vinden op het startscherm van je telefoon, in de appdrawer of in de Google-map op je startscherm. Sommige telefoons die uit China zijn geïmporteerd kunnen zonder de Google Play Store komen. Dat geldt ook voor Huawei-telefoons, omdat Huawei als gevolg van handelssancties geen diensten van Google meer kan gebruiken.

Op zulke telefoons moet je alternatieve applicatiewinkels gebruiken die doorgaans op de smartphones staan geïnstalleerd Al kan je andere appwinkels ook rechtstreeks op de telefoon installeren. Je ontdekt meer tips in onderstaande artikelen:

F-Droid is een Play Store-alternatief met enkel open-source-apps. Dat zijn apps waarvan de broncode openbaar is gemaakt

F-Droid is een Play Store-alternatief met enkel open-source-apps. Dat zijn apps waarvan de broncode openbaar is gemaakt

Google Play Store werkt niet

Op je Android-telefoon zou je problemen met de Google Play Store kunnen ervaren. Dat kan gaan van updates van apps die niet uitgevoerd of problemen met het installeren van nieuwe apps. het kan ook zijn dat de Play Store crasht of nog andere problemen vertoond. We geven enkele oplossingen voor je problemen met de Play Store.

Lukt het niet om apps te installeren of updates te voltooien dan kan je best eerst controleren of er nog genoeg vrije opslag is op je Android-apparaat. Bij telefoons en tablets kan je dat doen via Instellingen -> Opslagruimte. Als er nog genoeg beschikbare ruimte is, dan heb je vermoedelijk met een ander probleem te maken, een dat mogelijk wordt veroorzaakt door een fout met een recente update van de Play Store.

Een manier waarmee je heel wat problemen met de Google Play Store kan oplossen, is door handmatig de gegevens en cache van de Play Store-app op je telefoon te wissen. Geen zorgen, want al je apps en appaankopen blijven dan gewoon behouden. Volg deze stappen:

  1. Open Instellingen
  2. Tik op Apps
  3. Druk eventueel eerst op Alle apps of zoek meteen naar de Play Store en tik op de app
  4. Kies Opslag en cache
  5. Druk op Opslag wissen
  6. Tik op Cache wissen
  7. Start je telefoon opnieuw op
  8. Open de Play Store

Heb je nog steeds problemen of andere problemen met de Google Play Store? Bekijk dan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Google Play Store: apps en games

Google Play Store: cadeaukaarten en punten sparen

Google Play Store: betalingen en abonnementen

Hoe beveiligt Google de Play Store?

Elke dag worden de miljarden Android-app gescand op mogelijke cyberbedreigingen door Googles Play Protect-scanner. Dat maakt de Play Store veiliger dan de meeste andere applicatiewinkels. Daarnaast heeft Googles ook regels voor ontwikkelaars die hun apps willen uitbrengen op de Play Store en regelmatig wordt het beleid verstrengd of herzien. Je lees meer over beveiliging en het Play Store-beleid in onderstaande artikelen:

Dit vind je misschien ook leuk