Nieuw in de Benelux: boeken delen met Google Play Family Library

Lees verder na de advertentie.
Google heeft een aantal nieuwe functies aan het beluisteren van boeken in de Play Store toegevoegd, deze vind je hieronder. Nog een belangrijke nieuwe mogelijkheid is dat je luisterboeken en e-books nu ook kunt delen via gezinsgroepen binnen Google Play Family Library. Sinds juli 2016 kan content die via de Google Play Store is aangeschaft, gratis worden gedeeld binnen een gezinsgroep. Het gaat dan om bijvoorbeeld apps, games, muziek of films en nu dus ook luisterboeken en e-books.
De enige vereiste is dat de leden van een groep in hetzelfde land wonen. Dat wil dus zeggen dat er ook een gezinsbibliotheek aangemaakt kan worden met bijvoorbeeld vrienden die alleen in Nederland of juist België wonen. Deelnemers mogen wel maar lid zijn van één groep en kunnen slechts één keer per 12 maanden van groep wisselen. Afhankelijk van het boek kun je deze gratis delen met vijf gezinsleden en vervolgens gelezen of beluisterd worden op Android, iOS en desktop.
Sinds vandaag is deze optie voor dertien landen beschikbaar waaronder Nederland en België. Een gezinsgroep aanmaken kan via deze site of via de Play Store-app en dan via het zijmenu naar: Account > Gezin > Aanmelden voor gezinsbibliotheek. Daarna kun je je eerdere aankopen toevoegen aan de gezinsbibliotheek, als ze daarvoor geschikt zijn. Meer informatie over de Google gezinsgroepen of family groups vind je in dit artikel.
Smart Resume, bookmarks en routines
Als je tijdens het luisteren ineens een telefoontje krijgt van je schoonmoeder, dan zul je deze uiteraard moeten oppakken. Dit met de kans dat je meteen vergeet waar je gebleven was. De nieuwe functie Smart Resume lost dit euvel nu voor je op. Het zorgt er namelijk voor dat je verder kunt waar je gebleven was als je je luisterboek weer open slaat. De Bookmarks laten je een leuke quote op een later moment makkelijk terugvinden. Je klikt op het bookmark-icoontje en een stukje gesproken tekst op te slaan.
Luisterboeken zijn ook opgenomen in ‘routines‘ voor Google Assistant. Routines zijn een set van acties die elkaar opvolgen naar aanleiding van een spraakcommando. Je kunt ze zelf toevoegen in de Home-app. Om routines en Google Assistant te kunnen gebruiken, moet je toestel allereerst op de Engelse taal ingesteld staan. Open dan in de app via het zijmenu de instellingen en klik op routines. Bij verschillende routines kun je audioboeken selecteren: Good morning, I’m home, Commuting to work en Commuting home. Zeg dan “Ok Google, tell me about my day” en vervolgens zal je een opsomming van het weer, nieuws, herinneringen en aan het einde zal je luisterboek gestart worden, zodat je weer verder kunt waar je gebleven was.
Ook de bediening van het vooruit- en achteruit spoelen is in de app verbeterd.
Luisterboeken in de Play Store
Luisterboeken werden vroeger gesproken boeken genoemd en stellen je in staat om op je gemak naar een boek te luisteren. Het grote voordeel van deze manier van ‘lezen’ is dat je het overal kunt doen, in de auto naar je werk, tijdens het hardlopen of tuinieren. In Nederland kennen we dat ook de aanbieder Storytel die onbeperkt luisterboeken luisteren aanbiedt voor een vast bedrag per maand en sinds begin van dit jaar kunnen we ook in de Play Store luisterboeken kopen.
Boeken lezen of beluisteren is mogelijk via een aparte app, Google Play Boeken. In deze app kun je audioboeken en e-boeken lezen die je hebt gekocht op Google Play.
Via: Google
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Bij mijn weten is muziek uit de Google Play Music nog helemaal niet te delen met je gezin?
Helaas heb je nog steeds een creditcard nodig om een familiebibliotheek aan te maken. Met PayPal of een Google card kan ik niet betalen. Gemiste kans naar mijn idee.
Even gekeken maar Jezus wat duur!!! 32 euro voor een Harry Potter audio boek….
Daarvoor koop je er 5 fysiek bijna. Dat het duurder is dan een e-book snap ik, maar dit is echt belachelijk! Ik blijf wel bij Storytel, die prijs is meer passend bij wat je ervoor krijgt in mijn ogen.