'Samsung Galaxy S11 'Space Zoom' en grotere S11e-accu gelekt'

'Samsung Galaxy S11 'Space Zoom' en grotere S11e-accu gelekt'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S11-Space Zoom

De Samsung Galaxy S11, Samsungs aankomende vlaggenschip, komt met een telecamera. Dat blijkt alvast uit eerdere geruchten die spreken over een sensor met 5x optische zoom. Volgens Sammobile verwijzen medewerkers binnen Samsung naar de telecamera met de naam 'Hubble'. Dat is een verwijzing naar de bekende ruimtetelescoop. Verder zou de naar de zoomfunctie verwezen worden met de naam 'Space Zoom'.

Voor die laatste benaming is er ook alvast een patentnaam door Samsung vastgelegd die geldt voor de Europese Unie. In de omschrijving wordt 'Space Zoom' omschreven als "software die gebruikt wordt om in te zoomen op een onderwerp zonder de fotokwaliteit te verminderen." We verwachten dat Space Zoom verwijst naar de 5x optische zoom die softwarematig verlengd wordt, vergelijkbaar met 'hybrid zoom' wat we kennen van vlaggenschepen van onder meer Huawei en OPPO.

Periscoopcamera

Daarnaast verwachten we dat de Samsung Galaxy S11-telecamera zal gebruik maken van een zogenaamde 'periscoopopstelling'. Bij die technologie staan lenzen opgesteld in een hoek van 90 graden zodat niet alleen van de beperkte dikte van een telefoon gebruikt wordt gemaakt, maar ook van de de breedte van een toestel. Eerder pakte Huawei al uit met een periscoopcamera in zijn P30 Pro en de technologie was ook te zien in de OPPO Reno 10x Zoom. Xiaomi kon dan weer 5x optische zoom bereiken in de Mi Note 10 zonder zo'n periscoopcamera.

'Samsung Galaxy S11 'Space Zoom' en grotere S11e-accu gelekt'

Beeld van een periscoopcamera

Als laatste is er ook nieuws bekend over de Samsung Galaxy S11e, die opnieuw de kleinste variant zal worden van de de Galaxy S11-reeks. Slashleaks lekte op Twitter de accu van de telefoon die groter is vergeleken met zijn voorganger, namelijk 4000 mAh, vergeleken met de 3100 mAh van de S10e.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk