Samsung Galaxy S21-reeks ontvangt beveiligingsupdate oktober 2021

Samsung Galaxy S21-reeks ontvangt beveiligingsupdate oktober 2021

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gebruikers van de Samsung Galaxy S21 kunnen alvast de beveiligingspatch van oktober installeren. De update is nu alvast beschikbaar, maar het is tot volgende week maandag wachten op toelichting van Google die de verholpen kwetsbaarheden bespreekt.

Samsung-beveiligingspatch oktober 2021

Samsung stond alweer als eerste in de rij van alle fabrikanten om de Android-beveiligingsupdate uit te rollen naar zijn telefoons. De Galaxy S21, de S21 Plus en S21 Ultra bijten dit keer de spits af. Op dit moment wordt de update al uitgerold in Duitsland, maar we verwachten dat hij ook snel in Nederland en België zal arriveren, en bij meer telefoons van de fabrikant.

Deze update heeft als firmwareversie 'G991BXXU3AUIE' en hij komt met de beveiligingspatch van oktober 2021. We verwachten maandagavond, op 4 oktober, een woordje uitleg van Google, want dan bespreken de Android-ontwikkelaars welke beveiligingsproblemen zijn verholpen.

Samsung Galaxy S21-reeks ontvangt beveiligingsupdate oktober 2021

Enkele weken geleden kregen de S21-toestellen een grotere update die de toestellen bijwerkte naar One UI 3.1.1. Het is de laatste grote update voor de softwareschil, want intern werkt Samsung nu volop aan One UI 4.0. In andere landen kunnen gebruikers de nieuwe softwareversie testen die gebaseerd is op Android 12. Het Zuid-Koreaanse merk maakte intussen al wel bekend op welke twee punten de focus ligt.

Beveiligingsupdate installeren

Wil je kijken of de OTA-update op jouw Galaxy-telefoon binnenkomt? Dan kun je zelf even checken of de update al voor jouw toestel te downloaden is. Dat doe je via Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren. Krijg je de update binnen op je S21 of een andere Samsung-telefoon? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk