Samsung Galaxy S21 is voorzien van astrofoto in Expert RAW-app

Samsung Galaxy S21 is voorzien van astrofoto in Expert RAW-app

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We kennen het van de Samsung Galaxy S22-reeks, maar het maakt nu zijn opwachting in de generatie daarvoor. Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra krijgen nu ook toegang tot astrofotografie. Hiermee kun je geweldige sterrenfoto’s maken met een lange sluitertijd. Het is beschikbaar binnen de Expert RAW-app van de Koreaanse telefoonmaker.

Astrofotografie

De nieuwe functie werd verwacht in de One UI 5.1-update, maar die bleef uit. Gelukkig is het er nu alsnog middels een update van de Expert RAW-app. Het gaat om de update van april 2023 en deze is alleen verschenen voor Galaxy S21-toestellen. In de onderstaande twee video’s kun je zien wat je ongeveer kunt verwachten van deze mogelijkheid, plus hoe je het het beste in kunt zetten (lees: gebruik een statief).

Je kunt als je het goed doet zelfs hele constellaties op de foto zien: de app kan je zelfs vertellen wat de locaties van die sterrenbeelden zijn, zodat je je telefoon precies zo kunt neerzetten dat je die precies die sterrenbeelden op de gevoelige plaat legt. Het hangt er uiteraard wel vanaf wat de omstandigheden zijn, want op een mistige avond zal het niet lukken. Heb je echter een mooie heldere hemel boven je en niet teveel licht om je heen, dan heb je een grote kans dat je nu met je Samsung Galaxy S21 mooie foto’s van de sterrenhemel kunt maken.

Samsung Galaxy S21

Wil je het ook gebruiken, download dan op je Samsung Galaxy S21, S21+ of S21 Ultra de meest recente versie van de Expert RAW-app. Heb je geen S21, maar een ouder toestel en wil je dit soort foto’s ook maken? Heb dan nog even geduld. Samsung is van plan om deze functie ook op Galaxy S20 en Galaxy Z Fold uit te brengen.

Gerelateerde artikelen

Heb jij op je Samsung Galaxy S22, S23 of misschien zelfs al S21 al mooie astrofoto’s gemaakt? Als je nog goede tips hebt, laat het dan weten in de reacties.

Samsung Galaxy S21 Plus

Samsung Galaxy S21 Plus

De Samsung Galaxy S21 Plus 5G moet met zijn 6,7 inch scherm en een grotere batterij, marathongamers en binge-watchers aantrekken. De telefoon heeft een veelzijdige camerasetup, zeer krachtige chipset en fijne software die lang van updates wordt voorzien.

Vanaf € 1049

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk