Samsung Galaxy S10-serie ontvangt beveiligingsupdate juli

Samsung Galaxy S10-serie ontvangt beveiligingsupdate juli

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung is wederom sneller dan Google met de uitrol van de nieuwste beveiligingsupdate. De patch van juli komt nu in Nederland binnen op de Galaxy S10-telefoons.

Samsung Galaxy S10 beveiligingsupdate juli

Google brengt zoals gewoonlijk de nieuwe beveiligingsupdate op de eerste maandag van de maand uit maar Samsung is al gestart met de verspreiding ervan. Het gaat om de firmwareversies G973FXXSBFUF3 voor de Samsung Galaxy S10, de Galaxy S10 Plus. Welke problemen Samsung en Google in de beveiligingsupdate van juli precies oplossen is nog niet bekend. Google zal de update pas maandag voor zijn Pixeltelefoons uitrollen en Samsung heeft voor deze patch nog geen details vrijgegeven.

Deze firmware-update wordt momenteel over-the-air naar de Galaxy S10 uitgerold. De update moet dus verschijnen in de notificatiebalk, maar je kan ook handmatig naar de update zoeken. Dat kan via: Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren. Het is nog niet bekend welke Samsung-toestellen als volgende in de rij komen voor de update, maar vermoedelijk zal de Galaxy S21-serie als een van de eersten volgen. Heb jij de beveiligingsupdate al ontvangen op je Galaxy S10? Laat het ons dan weten in de reacties onder dit artikel.

Samsung Galaxy S10-serie ontvangt beveiligingsupdate juli

Samsung heeft momenteel ook het beste updatebeleid van alle smartphonefabrikanten. Zo kan de Galaxy S10 drie jaar lang rekenen op nieuwe Android-versies en ten minste vier jaar langbeveiligingsupdates. De Galaxy S10-serie heeft al een versie-update naar Android 10 en Android 11 gekregen kan dit jaar nog rekenen op de Android 12-update. Deze week maakte het bedrijf bekend dat het high-end Enterprise-smartphones zelfs vijf jaar beveiligingsupdates gaat geven.

Andere fabrikanten geven ook meer aandacht aan de beveiliging van hun telefoons. OPPO verlengde onlangs de termijn voor beveiligingsupdates van twee naar drie jaar. Google loopt met zijn Pixeltelefoons nog achter. De zoekgigant garandeert namelijk drie jaar lang Android-versie-updates en minimaal drie jaar lang beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy S10-serie ontvangt beveiligingsupdate juli

Bedankt voor de tip, Timo!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk