Officieel! Samsung Exynos 2100 wordt op 12 januari aangekondigd

Officieel! Samsung Exynos 2100 wordt op 12 januari aangekondigd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung komt begin volgende maand met een officiële aankondiging van zijn high-end chipset voor 2021. De Exynos 2100 krijgt onder meer een plaatsje in de S21-reeks.

Samsung Exynos 2100

Met de S21-vlaggenschepen van Samsung die vermoedelijk op 14 januari verschijnen, weten we natuurlijk dat er ook meer details zitten aan te komen over de chipset die als motor dient van de toptoestellen. Samsung maakt nu bekend op Twitter dat we ons op 12 januari mogen schrap zetten voor meer nieuws.

De Exynos 2100 zal in de Europese-S21-telefoons als processor worden gebruikt en hij gaat de strijd aan met een geduchte tegenstander: de Qualcomm Snapdragon 888. Qualcomm stelde zijn 5 nanometer processor voor begin deze maand.

Sneller dan de Snapdragon?

Net als Qualcomm zal ook Samsung zo'n modern 5 nm bakproces gebruiken waardoor de Exynos 2100 meer energie-efficiënt wordt. Samsung zal dit keer gebruikmaken van ARM-processorkernen en dat volgens een opstelling met één krachtige prime core die de zwaarste taken op zich neemt.

Gerelateerde artikelen

Vorig jaar kreeg Samsung nog veel kritiek omtrent de Exynos 990 omdat de prestatieverschillen ten opzichte van de Snapdragon 865 voor veel critici te groot waren. Volgens geruchten zal Samsung volgend jaar niet opnieuw in de val trappen, en de Exynos 2100 zou beter presteren dan de krachtigste chipset van Qualcomm. Het Zuid-Koreaanse techbedrijf bracht eerder ook een midrange Snapdragon 1080-processor uit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk