Samsung doet het weer: spot met aankomende iPhone in video

Samsung doet het weer: spot met aankomende iPhone in video

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In een YouTube-filmpje drijft Samsung de spot met de aankomende iPhone-lancering. In de video vertelt Samsung hoe de Galaxy Z Fold 4 en de Z Flip 4 alle aandacht trekken, en niet jij met je nieuwe iPhone.

Samsung spot met Apple

Samsung doet het weer. In een nieuwe video op YouTube kan het Zuid-Koreaanse merk het niet laten om opnieuw de spot te drijven met de iPhone en zijn gebruikers. Apple houdt op 7 september een evenement waar het de nieuwste iPhones zal aankondigen. De verteller in de video van Samsung lijkt zich rechtstreeks te richten tot personen die straks overwegen om de iPhone 14 aan te schaffen.

"Zet je schrap voor Apples nieuwe lancering, want je komt in een wereld waar alle hoofden draaien, alleen niet in jouw richting." Vervolgens krijgen het design te zien van de nieuwe Galaxy Z Flip 4 en ook de camerafuncties van de Z Fold 4 worden in de verf gezet. "Deze innovaties hoef je binnenkort niet te verwachten in een iPhone bij jou in de buurt. Het is al hier in de Galaxy", zo sluit Samsung de video af.

De nieuwe spottende video van Samsung

Boemerang in het gezicht

Het is zeker niet de eerste keer dat Samsung in zijn reclame uithaalt naar Apple, en als we naar de vorige spotjes kijken dan houdt Samsung het deze keer nog braaf en voorzichtig. Dat is misschien ook niet zo gek als je weet dat Samsung twee jaar geleden om Apple lachte wanneer het geen oplader meer bij zijn telefoons leverde. Enkele maanden later kon het de spotafbeelding weghalen omdat ook geen oplader meer kwam met de Galaxy S21.

Pijnlijker is de reeks van de ludieke Ingenious-reclamefilmpjes die volledig op Apple waren gericht. Jaren geleden vond Samsung het grappig als nieuwe Apple-toestellen verschenen zonder een 3,5 mm audiojack, want toen was de poort nog wel aanwezig in Galaxy-vlaggenschepen. Deze spottende video's werden snel offline gehaald nadat de hoofdtelefooningang verdween met de Galaxy Note 10-serie. Je kan ze hier nog bekijken.

Samsung is nu bovendien een van de eerste Android-fabrikanten die de audiojack ook bij zijn midrange toestellen heeft verbannen. Toch is het niet zo gek dat Samsung opnieuw het vuur opent op Apple, want in het premiumsegment verliest het bedrijf sinds vorig jaar marktaandeel aan het bedrijf uit Cupertino.

De populairste artikelen over Samsung

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk