Poco F2 Pro: uitrol Android 11-update gaat van start

Poco F2 Pro: uitrol Android 11-update gaat van start

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Poco, het dochtermerk van Xiaomi, lanceerde in mei de Poco F2 Pro: een van de eerste Poco-telefoons sinds de originele Poco F1 uit 2018. Bij de lancering draaide het toestel Android 10. Slechts een paar maanden na de lancering van Android 11, ontvangt het betaalbare toestel een update naar Android 11.

Android 11 op Poco F2 Pro 

In september vond de officiële lancering van Android 11 plaats. Drie maanden later mag de Poco F2 Pro de Android-upgrade alvast in ontvangst nemen, dat meldt RealMiCentral. Eerder dit jaar werd op Twitter gesuggereerd dat de Poco F2 Pro eerst een Android 11-bètaupdate zou ontvangen. Later werd deze claim tegengesproken door een Poco-topman. Zonder vooraankondiging rolt Poco direct de update naar Android 11 uit, tezamen met de MIUI 12-softwareschil.

Poco F2 Pro: uitrol Android 11-update gaat van start

De update, die wordt uitgerold met versienummer V12.2.1.0.RJKMIXM, weegt 3.0 GB. Daarmee is het aan te raden om de update via een wifi-netwerk te downloaden, zodat niet al je mobiele data wordt verbruikt. In de update heeft Xiaomi hoofdzakelijk functies toegevoegd voor zijn camera-app, waaronder een drietal nieuwe AI-watermerken, en nieuwe templates voor het maken van vlogs met je telefoon. Uiteraard brengt de update ook alle belangrijke verbeteringen uit Android 11 met zich mee.

Gerelateerde artikelen

Uitrol Android 11-update 

Poco zou recent zijn gestart met de uitrol van de Android 11-update. Het is daarmee onbekend of de update direct voor alle gebruikers beschikbaar is, of dat er is gekozen voor een geleidelijke uitrol. Of de update op jouw Poco F2 Pro beschikbaar is, kun je controleren door het instellingen-menu van de telefoon te openen en bovenaan op ‘Over deze telefoon’ te klikken. Vervolgens kun je linksboven op de knop drukken waar ‘MIUI-versie’ in staat, hij zal nu automatisch controleren op updates.

Poco F2 Pro: uitrol Android 11-update gaat van start

Het is mogelijk dat de update nog niet voor jouw telefoon beschikbaar is. Je zou dan later nogmaals kunnen controleren of de update beschikbaar is. Mocht de update alvast op jouw Poco F2 Pro zijn toegekomen, laat het ons dan gerust weten in de reacties onderaan het artikel, of stuur een e-mail met daarin een schermafbeelding van de update.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk