Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Mis ze niet!

8 beste nieuwe Android-apps en -games januari 2019

· 03 februari 2019

Elke maand komen er heel veel nieuwe Android-apps in de Play Store. In dit artikel vind je een lijst met de beste gloednieuwe Android-apps die in januari van 2019 in de Play Store zijn gelanceerd en de afgelopen weken op Androidworld zijn besproken.

SmartStorage

Ga je verhuizen of heb je gewoon teveel spullen? Dan kan de SmartStorage-app van pas komen als je spullen tijdelijk wilt opslaan. Hier hoef je niet veel voor te doen want SmartStorage haalt de spullen via de door jou gemaakte ophaalafspraak in de app, bij je thuis op en slaat ze veilig op. Als je de spullen, of slechts een deel ervan, weer nodig hebt, worden ze weer thuisbezorgd.

Lees ons volledige artikel over SmartStorage hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van SmartStorage

IkPas

IkPas is onderdeel van een jaarlijks terugkerende actie in Nederland om het alcoholgebruik te pauzeren. Veel mensen hebben namelijk onbewust een patroon aangeleerd waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. IkPas maakt zich er hard voor om je bewuster te maken van de keuze om wel of niet te drinken. Door mee te doen aan IkPas doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.

Lees ons volledige artikel over IkPas hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

IkPas screenshot

Actify Bewegen

Actify wil Nederlanders stap voor stap gezonder te maken. De Actify Bewegen-app is een stappenteller die mensen uitdaagt om meer te bewegen. De app geeft gebruikers elke week een nieuw persoonlijk stappendoel en stuurt ze op originele missies om in beweging te komen. Gezamenlijk hebben ze als missie de ‘maak het hart’-sponsormarathon voor de Hartstichting.  Ga je in de app bijvoorbeeld voor de Sponsormarathon XXL, dan word je uitgedaagd om binnen een week vijf keer 12.060 stappen te lopen. Stap mee voor het goede doel!

Lees ons volledige artikel over Actify Bewegen hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Actify Bewegen-app

AH Voetbal - voetbalplaatjes verzamelen

AH Voetbal is een nieuwe app van de supermarkteten Albert Heijn die je moet bewegen boodschappen te doen bij deze winkel. Je krijgt namelijk bij iedere 10 euro aan boodschappen een setje van vier voetbalplaatjes. Deze voetbalplaatjes kun je vervolgens met de app inscannen om ze toe te voegen aan je digitale verzameling. In deze app vind je ook actuele statistieken en informatie over Eredivisie-voetbalspelers en stadions. Hoe meer plaatjes je scant, hoe meer interessante video’s en informatie er beschikbaar komen. 

Lees ons volledige artikel over AH Voetbal hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van AH Voetbal

Fundalert

Fundalert is er naar eigen zeggen 'als de kippen bij' als het gaat om nieuwe huizen die worden aangeboden op de huizensite Funda. De app stuurt namelijk een notificatie als er een potentieel droomhuis op de markt komt. Zo kun je als eerste een bod uitbrengen. In de app kun je meerdere zoekopdrachten instellen op basis van plaats, prijs, het aantal kamers en de grootte (m2).

Lees ons volledige artikel over Fundalert hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van Fundalert

Snelweg Sprookjes

Dagelijks brengen duizenden kinderen tijd door in de auto en met de app Snelweg Sprookjes wil Volkswagen een interactief voorleesmoment voor het hele gezin creëren. Het leuke aan deze app is dat het interactief is. Snelweg Sprookjes is namelijk afgestemd op objecten langs de snelweg, het tijdstip, het weer en het overige verkeer. Daardoor speelt de buitenwereld een actieve rol in de luisterverhalen. Er zijn in totaal 4 interactieve luisterverhalen die op de achterbank beluisterd en bekeken kunnen worden.

Lees ons volledige artikel over Snelweg Sprookjes hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Afbeelding van de app Snelweg Sprookjes

ActionDash

ActionDash is een gratis app die je het dashboard van Digital Wellbeing voorschotelt. ActionDash lijkt op Digital Wellbeing en begint bij hoe lang je in elke app hebt doorgebracht. Dit wordt per dag en week geanalyseerd. Je kan zelfs zien hoe je appgebruik in welke interval valt: gebruik je een paar apps heel erg lang, of heel veel apps heel erg kort? Je kan ook zien hoe lang je je telefoon in haar geheel gebruikt, hoe vaak je apps opstart en hoeveel meldingen je op een dag hebt ontvangen en welke apps deze meldingen veroorzaken. 

Lees ons volledige artikel over ActionDash hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

ActionDash app screenshots

EcoScan

De EcoScan-app wil een antwoord geven op de vragen: in welke afvalbak moet dit stuk afval? De app herkent afval door de smartphonecamera erop te richten. Vervolgens krijg je advies over in welke afvalbak of afvalcontainer het afval gegooid kan worden. Is het object eigenlijk te goed om weg te gooien, dan raadt de app de kringloopwinkel aan.

Lees ons volledige artikel over EcoScan hier.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van EcoScan

Mooie updates voor bestaande apps en games

Naast nieuwe apps en games zijn er de afgelopen maand ook een aantal mooie updates uitgebracht. Hieronder vind je een overzicht van de beste updates:

Google Foto's volgt Google Maps met handig carrousel-deelmenu

Coolblue-app laat je nu virtueel tv’s in je woonkamer plaatsen

Google rolt Android Auto-ondersteuning uit voor Podcasts

5 nieuwe toepassingen van Google Assistent

Watchface-designer Pujie Black krijgt veel nieuwe functies

SwiftKey Beta laat je toetsenbord nu automatisch overschakelen naar incognitomodus

Google Maps laat je vertrek- en aankomsttijd instellen voor autoroutes

Zo navigeer je met Flitsmeister naar je eerstvolgende afspraak

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (3)
Bezig met laden van reacties...