Samsung Galaxy S24: nu met hoge korting én Galaxy Watch7 cadeau!

EcoScan weet raad: in welke afvalbak hoort een lege zak chips?

Claudia Rahanmetan
Claudia Rahanmetan
26 januari 2019, 11:06
2 min leestijd
EcoScan weet raad: in welke afvalbak hoort een lege zak chips?

Lees verder na de advertentie.

EcoScan

Veel mensen scheiden hun afval en doen dit graag om het milieu te ontzien maar door alle verschillende materialen en verpakkingen is het scheiden van afval te moeilijk geworden. Er zijn ook zoveel verschillende soorten verpakkingsmaterialen en dat kan het wel eens erg lastig worden om het materiaal in de juiste afvalbak te deponeren. Rick Buiten, de bedenker en ontwikkelaar van de EcoScan-app wil met de app een antwoord geven op de vragen: in welke afvalbak moet dit stuk afval?

De app herkent afval door de smartphonecamera erop te richten. Vervolgens krijg je advies over in welke afvalbak of afvalcontainer het afval gegooid kan worden. Is het object eigenlijk te goed om weg te gooien, dan raadt de app de kringloopwinkel aan. Als je afval fotografeert, moet je er wel voor zorgen dat het afval binnen de lijntjes staat, anders kan de app het niet goed herkennen. Meerdere objecten op één foto is ook niet bevorderlijk voor een juiste herkenning. Als je eenmaal op de sluiterknop in de app hebt gedrukt, gaat de app nadenken. Ik heb een speelgoedbeertje door de app laten scannen, deze mocht bij grofvuil. De plant kan in de gft-container, een toetsenbord dat niet defect is kan naar de kringloopwinkel en de plastic fles kan bij het plastic of restafval als dit niet ingezameld wordt.

Grapje

Rick Buiten vertelt tevens dat grappenmakers inmiddels ook handig gebruik weten te maken van de EcoScan- app: ‘Zo nu en dan maakt iemand een foto om te vragen waar hij of zij zijn (ex-)partner kan dumpen’, Volgens Rick valt dit in de categorie ‘Uitzonderlijk/ongeldig afval’, net als huisdieren overigens want voor deze twee is de app natuurlijk niet gemaakt.

In de lijst met meest gefotografeerde producten door de app staan onder andere chipsverpakkingen, drinkverpakkingen, papier (kranten en tijdschriften), karton, koffiemokken, glazen flessen en potten, drinkglazen (restafval, geen glasbak), plastic flessen en afstandsbedieningen.

EcoScan downloaden

Wil je je afval ook eens fotograferen met EcoScan? Downloaden kan via de knop hieronder. De app is gratis met advertenties. Deze advertenties verdwijnen met een in-app-aankoop van € 0,99.

EcoScan

Sitio IT

5.6
Gratis
Via Google Play

Lees meer over

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

6

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

1 april 2019, 13:27

Mag deze app door de overheid gebruikt

27 januari 2019, 9:50

Al die verschillende bakken voor afval, in het leven geroepen om de milieu-drammers tevreden te stellen. Vaak komt het bij gemeenten uiteindelijk nog op één hoop terecht. Los daarvan woont een groot deel van de Nederlanders in een appartement/flat, waar geen ruimte is om verschillende afvalbakken op te slaan. Ze worden daar dan ook niet verstrekt. Je mag tegenwoordig wel een halve kilometer lopen met een vuilniszak in je handen, om deze in een ondergrondse container te kunnen werpen. Geweldig voor de mensen die slecht ter been zijn. Maar goed, de milieu-drammers zijn tevreden en daar gaat het om hè.

26 januari 2019, 23:03

Als ze buiten gekleurde bakken zetten, en op de verpakking een gekleurde stip of iets zet wat overeen komt met de kleur van die bakken buiten dan weet iedereen waar het thuis hoort, hoe simpel kan het zijn.

26 januari 2019, 18:57

Hele slechte app. Een leeg zakje smoeltjes en een lege fles gescant. Bij beide er is een fout opgetreden. Er was niks anders op de foto te zien en volledig in het vakje

26 januari 2019, 14:19

Het hele scheiden van afval door burgers slaat nergens op en is een opwelling van milieu bewegingen.

Scheiden werkt alleen bij de afval verwerker en moet gebeuren door professionals. (Papier en glas uitgezonderd)

De overheid moet deze bedrijven verplichten tot innovatie en niet de krenten uit de pap halen waardoor innovatie niet rendabel meer is. Het restafval wat nu de oven in gaat zit vol met waardevolle producten.

Plastic heeft vele varianten en de slechte soorten zorgen er voor dat de goede soorten in de oven verdwijnen.

Inmiddels zijn rond Rotterdam de PMD bakken weer verwijderd en gebeurd het sorteren door de verwerker.

Iemand heeft het licht gezien. ?
https://t.me/rtvoostnieuws/36863

26 januari 2019, 12:28

Geeft aan dat opladers en kabels rest afval is. Is dat niet elektronisch afval?