5 apps die je helpen bij te stoppen met roken

5 apps die je helpen bij te stoppen met roken

Stop met roken

Er zijn allerlei reden om te stoppen met roken maar de belangrijkste zijn toch wel de verhoogde kans op longkanker en longaandoeningen zoals COPD. Daarnaast maak je nog eens kans op vele andere ziekten. Overige redenen zijn natuurlijk ook geldbesparing, niet altijd meer te hoeven zoeken naar een (werkende) aansteker of moeten omrijden voor een pakje. De volgende apps kunnen je helpen bij de lange en moeilijke weg om niet-roker te worden. Succes met stoppen!

1. Quitzilla: Stoppen met slechte gewoontes

Quitzilla: Stoppen met slechte gewoontes helpt je niet alleen van het roken af, maar biedt ook de helpende hand voor andere slechte gewoontes zoals teveel alcohol drinken. De app analyseert deze gewoontes zodat je je bewust wordt van je verslavingen. Deze gewoontes kun je bekijken aan de hand van gedetailleerde statistieken. Daarnaast kun je beloningen ontvangen als je je best doet en een soort dagboek bijhouden waarin je je beweegredenen om te stoppen kunt bijhouden

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Quitzilla

2. Kwit - stoppen met roken - stop voorgoed met roken

Kwit - stoppen met roken helpt je bij de moeilijke strijd om te stoppen met roken. Kwit geeft informatie over het aantal niet gerookte sigaretten, het daarmee bespaarde bedrag, waarschuwingen en nog veel meer. Daarnaast zijn er uitgebreide statistieken, en kun je ook je voortgang delen, eventueel met foto. Schud je telefoon voor extra motivatie.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Kwit - stoppen met roken - stop voorgoed met roken

3. Stoppen Met Roken: Quit Buddy!

De Quit Smoking Buddy-app voor Android helpt je door de moeilijke stopperiode met adviezen en is zelfs je persoonlijke coach die, indien gewenst, regelmatig adviezen stuurt en de helpende hand biedt. Dus, wil je stoppen met roken, wellicht helpt deze app je dan. De betaalde variant (€ 1,99) heeft wat meer opties en geen reclame.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Quit Smoking Buddy

4. QuitNow! - Stop met roken

QuitNow! is heel overzichtelijk opgebouwd met een beginscherm waarin jouw statistieken te zien zijn, mijlpalen, de community en gezondheid. De statistieken geven het aantal dagen dat je gestopt bent, het aantal bespaarde sigaretten, bespaarde geld en tijd weer. Mijlpalen speel je vrij naarmate de stoppoging succesvol vordert. Dit geldt ook voor info in gezondheid. Zo kun je zien dat je het risico op dood door hart- en longziekten na verloop van tijd verminderd. Pro worden voor minder dan de prijs van een pakje sigaretten? Dat kan met QuitNow! Pro.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

QuitNow! PRO

5. SmokeFree - quit smoking slowly

SmokeFree - quit smoking slowly helpt je met stoppen met roken door af te bouwen met roken. In deze app kun je aangeven hoeveel sigaretten je per dag rookt en over hoeveel dagen je wilt gaan afbouwen. De app berekent dan, inclusief 8 uur slaap per dag, wanneer je een sigaret kunt opsteken. De periodes tussen het roken worden natuurlijk steeds langer. Op een gegeven moment kun je dan ook maar beter stoppen. Dit afbouwen kan je dus helpen om vooral psychisch afscheid te nemen van de sigaret.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

SmokeFree - quit smoking slowly

SmokeFree - quit smoking slowly
Tijd om te stoppen. Eerst gaan we afbouwen en dat doen we natuurlijk met een app Quit smoking slowly. In deze app kun je aangeven hoeveel sigaretten je per dag rookt ..

Meer info

Quitzilla: Stoppen met slechte gewoontes
Quitzilla: Stoppen met slechte gewoontes helpt je niet alleen van het roken af, maar biedt ook de helpende hand voor andere slechte gewoontes zoals teveel alcoh ..

Meer info

Kwit - stoppen met roken - stop voorgoed met roken
Kwit - stoppen met roken helpt je bij de moeilijke strijd om te stoppen met roken. Kwit geeft informatie over het aantal niet gerookte sigaretten, het daarmee b ..

Meer info

QuitNow! Stop met roken
QuitNow! is een prima hulpmiddel bij het stoppen met roken inclusief een community en mijlpalen. ..

Meer info

Stoppen Met Roken: Quit Buddy!
De Quit Smoking Buddy is een app waarmee ondersteuning geboden wordt bij het stoppen met roken. Dit kan met behulp van een 'persoonlijke' coach die dagelijks bericht ..

Meer info

Lees meer over:
Gezondheid en fitness

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties