Updates

Elk smartphonemerk gaat op een andere manier om met nieuwe Androidversie-updates en beveiligingsupdates. Zo geeft de ene fabrikant zijn telefoons twee nieuwe Androidversies, en anderen weer één nieuwe Androidversie. Dan zijn er ook nog verschillen tussen de duurste en de goedkoopste telefoons van één merk, en daarnaast worden er voor beveiligingsupdates ook weer verschillende termijnen gehanteerd. Voor de consument is het haast onmogelijk om hier wijs uit te worden, maar daar komt nu een einde aan. Androidworld vroeg ieder merk om hun beleid rond updates aan ons uit te leggen, en het resultaat daarvan vind je in onderstaande handige overzichten.

Wat is een Androidversie-update?

Elk jaar brengt Google een software-update uit met de nieuwe versie zijn besturingssysteen Android. Deze software-update is een Androidversie-update. Die update maakt je smartphone of tablet sneller en veiliger en geeft je toegang tot nieuwe functies. Daarom is het belangrijk om zo'n nieuwe update te downloaden zodra deze beschikbaar is voor je telefoon. Momenteel is Android 12 de nieuwste Androidversie en in dit overzicht kom je erachter welke telefoons deze update krijgen en wanneer.

Zien welke Android-versie je hebt

Wil je weten of er een nieuwe Android-versie voor je telefoon is?  Volg de stappen om je Android-versie te updaten:

  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem > Systeemupdate.
  3. Bekijk je Android-versie.

Wat is een beveiligingsupdate?

Fabrikanten brengen regelmatig beveiligingsupdates voor hun telefoon. Daarmee zorgen ze ervoor dat jouw smartphone of tablet altijd zo veilig mogelijk is. Sommige telefoons krijgen er elke maand eentje en anderen één keer per kwartaal. In dit overzicht hoe lang jouw telefoon beveiligingsupdates krijgt en wanneer je ze kan verwachten.

Zien welke beveiligingsupdate je hebt

Wil je weten of er een nieuwe beveiligingsupdate voor je telefoon is?  Volg de stappen om de nieuwste beveiligingsupdate te installeren:

  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem > Systeemupdate.
  3. Bekijk je Android-beveiligingsupdate.

Wat is een Google Play-systeemupdate?

Google werkt zijn Google Play-diensten regelmatig bij op onze Androidtelefoons. Die updates vallen niet direct op want gebeuren op de achtergrond. Het gaat dan onder meer om oplossingen voor fouten met: de locatiediensten, noodwaarschuwingen, betaalsystemen, het synchroniseren van contacten en andere gegevens. Kortom: alle core-systemen die Android-apparaten draaiende houden. Dergelijke Play-systeemupdates worden automatisch uitgerold naar apparaten met: Android, Wear OS, Android Auto, Chrome OS, Android TV en Google TV. Google geeft maandelijks informatie over welke fouten er verholpen zijn in Play-systeemupdates.

Updates nieuws

Lees al het laatste nieuws over Updates

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties