Fitbit Versa 3 versus Fitbit Sense: welke moet je kopen?

Fitbit Versa 3 versus Fitbit Sense: welke moet je kopen?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Fitbit heeft dit jaar niet alleen een nieuwe Versa-smartwatch aangekondigd, maar ook de geheel nieuwe Fitbit Sense. Dat is het topmodel in Fitbits smartwatch-serie. Toch komt de Sense behoorlijk overeen met de nieuwe en goedkopere Versa 3. Welke kun je het beste kopen? Lees dan deze vergelijking.

Fitbit Versa 3 en Fitbit Sense

De Fitbit Versa 3 volgt de eerste en tweede generatie Verse-smartwatches van Fitbit op. De Versa 3 is wederom een fitness-smartwatch maar ditmaal is gps ingebouwd. Je hoeft dus geen smartphone mee te nemen om de route van je workout vast te leggen. De Versa 3 kun je met spraakopdrachten bedienen dankzij de toevoeging van de Google Assistent.

De Fitbit Sense kun je zien als het topmodel van Fitbit. Het is namelijk Fitbits meest geavanceerde gezondheidssmartwatch. Het horloge combineert namelijk alle belangrijke gezondheids-, fitness- en andere slimme functies, die ook te vinden zijn op andere Fitbit-smartwatches, met nieuwe mogelijkheden. Daarbij kun je denken aan ingebouwde gps, 20+ trainingsmodi, SmartTrack, automatisch activiteiten volgen, fitnessleeftijd, en geavanceerde slaaptools. Daarnaast profiteert de Sense, net als de Fitbit Versa 3, van de overname van Google door de toevoeging van de Google Assistent.

Fitbit Versa 3 versus Fitbit Sense: welke moet je kopen?

Vergelijking Fitbit Sense en Fitbit Versa 3

Fitbit Sense Fitbit Versa 3
Scherm 1.58 inch AMOLED (vierkant) 1.58 inch AMOLED (vierkant)
Behuizing RVS, 2 kleuren Aluminium, 3 kleuren
Gewicht  33,1 gram 28,5 gram
Kleuren Zwart, goud/wit Zwart, goud/roze, goud/blauw
Verwisselbare bandjes Ja Ja
Type hartslagmeting ECG hartslagmeting (nauwkeuriger)  Optische hartslagmeting
Automatische detectie workout en slaap Ja Ja
Waterbestendig Ja, tot 50 meter Ja, tot 50 meter
Oproepen Ja, via het horloge als je telefoon in de buurt is Ja, via het horloge als je telefoon in de buurt is
Meldingen Ja Ja
Microfoon Ja Ja
Spraakassistent Google Assistant Google Assistant
Muziekbediening Ja Ja
Menstruatietracker Ja Ja
Accuduur 6 dagen 6 dagen
Extra's Stress-tracking en SpO2, ECG, huidtemperatuur, Fitbit Pay, 6 maanden gratis Fitbit Premium SpO2, Fitbit Pay
Prijs 329,95 euro 229,95 euro

Overeenkomsten

De Fitbit Versa 3 komt op veel vlakken overeen met de duurde Fitbit Sense. Zo kun je met beide via Fitbit Pay contactloos betalen, gebruik maken van dezelfde apps en wijzerplaten en je muziek op Spotify via het horloge bedienen. Beide Fitbit-horloges kunnen workouts herkennen, slaap monitoren, calorieën bijhouden en stappen tellen. Beide voorzien je van een fitnessleeftijd. Hierdoor weet je hoe het met jouw gezondheid en conditie is gesteld in verhouding tot die van andere mensen van jouw leeftijd.

Gerelateerde artikelen

Daarnaast kun je met beide via de ingebouwde luidspreker en microfoon telefoongesprekken voeren, inkomende gesprekken naar je voicemail sturen en het belvolume aan te passen.

Zowel de Fitbit Versa 3 als de Fitbit Sens gaan zes dagen mee op één batterijlading en zijn in 12 minuten voldoende opgeladen om een volledige dag te gebruiken. Je kan tevens met beide zwemmen want ze zijn waterdicht tot 50 meter.

Fitbit Versa 3 versus Fitbit Sense: welke moet je kopen?

Verschillen

Toch zijn er ook kleinere en grotere verschillen tussen de Fibit Versa 3 en de Fitbit Sense.

Allereerst de behuizing: de Sense heeft een RVS horlogekast en de Versa 3 een aluminium horlogekast. De Sense is daardoor ook wat zwaarder. De Fitbit Sense is beschikbaar in twee kleuren (zwart, goud/wit) en de Versa 3 in drie varianten (zwart, goud/roze, goud/blauw).

Daarnaast is de Fitbit Sense ’s werelds eerste smartwatch met een elektrodermale activiteitssensor (EDA). Deze sensor helpt je stress te beheren. Aan de hand van deze metingen krijg je tips om je stressniveau te verlagen. Dat kan met ademhalings- of mindfulness-oefeningen op je horloge.

De Sense heeft ook een nauwkeurigere hartslagsensor, en wel een elektrische hartslagsensor (ECG). Hierdoor kan de Sense via elektrische signalen je bloed meten. Je kan bijvoorbeeld je een 'hartslagfilmpje' maken door twee vingers in de beide hoeken van de roestvrijstalen ring houden. De Fitbit Versa 3 mag het doen met een optische hartslagmeter. Zo'n hartslagmeter meet je hartslag aan de hand van groen licht dat weerkaatst op je bloed.

Gerelateerde artikelen

De Fitbit Sense heeft daarnaast ook nog een huidtemperatuursensor. Met deze sensor kun je volgens Fitbit je lichaam tijdens het slapen beter leren kennen. De sensor meet namelijk 's nachts automatisch je huidtemperatuur. Een afwjking kan betekenen dat je ziek wordt.

De Fitbit Sense komt tevens met een proefabonnement op Fitbit Premium van zes maanden. Fitbit Premium beschikt over een nieuwe gezondheidsdashboard. Dit dashboard geeft je informatie over je gezondheid en welzijn, zoals hartslagvariaties, ademhalingsfrequentie en SpO2. Fitbit Premium geeft zijn gebruikers extra begeleiding en motivatie om bepaalde doelen te behalen.

Je kan zowel met de Fitbit Versa 3 als de Fitbit Sense baantjes trekken in het zwembad maar de Sense houdt tijdens het zwemmen net wat meer gegevens bij. Beide zijn voorzien van automatische slagherkenning en de mogelijkheid om de baanlengte op het horloge in te stellen. Daarnaast kan de Sense automatische intervals bijhouden en ook je zwemafstand en -snelheid bijhouden. De Sense beschik ook over SWOLF-tracking en een teller om je baantjes bij te houden.

Fitbit Versa 3 versus Fitbit Sense: welke moet je kopen?

Conclusie: Fitbit Versa 3 of Fitbit Sense kopen?

Qua uiterlijk en verschillen beide elkaar alleen op de horlogekast en het gewicht. De Sense is voorzien van het luxere RVS. Op het gebied van speciale sensoren zijn er wel grote verschillen. De Fitbit Sense heeft er namelijk drie extra, EDA, ECG en huidtemperatuur. Je kan met de Sense dus je stress, je hartritme en je huidtemperatuur meten. Wil je ook inzicht in deze gegevens? Dan is de Fitbit Sense een goede keuze. Zeker in combinatie met zes maanden Fitbit Premium heb je met de Sense het meest complete Fitbit-horloge van het moment.

Gerelateerde artikelen

Heb je geen behoefte aan al deze extra technische snufjes maar wil je wel een goede basis voor gezondsheidsmonitoring? Dan Kun je beter de Fitbit Versa 3 aanschaffen. Met dit horloge kan je je workouts vastleggen of automatisch herkennen, je slaap monitoren, calorieëninname en menstruatie bijhouden, je stappen tellen en je fitnessleeftijd bekijken.

Je kan dus met de Fitbit Sense je sportprestaties verbeteren, en met de Fitbit Versa 3 kun je je sportprestaties bijhouden. Welke Fitbit past het beste bij jou?

Fitbit Versa 3 versus Fitbit Sense: welke moet je kopen?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Reviews

Dit vind je misschien ook leuk