Fitbit Pay in Nederland: zo betaal je met je Fitbit

Fitbit Pay in Nederland: zo betaal je met je Fitbit

Fitbit Pay in Nederland

Fitbit Pay is het betaalsysteem van Fitbit dat werkt op een select aantal Fitbit-devices met NFC en wordt inmiddels ondersteund in meer dan 20 landen door meer dan 160 banken en betaalinstellingen, waaronder Mastercard- en Visa-netwerken. Fitbit Pay is nu ook in Nederland gelanceerd.

Welke Fitbit-apparaten zijn geschikt?

De Fitbit Charge 3 Special Edition, Fitbit Versa en Fitbit Ionic zijn geschikt voor Fitbit Pay. Ben je klant van de Rabobank, ABN of ICS met een Maestro-betaalpas of Mastercard-creditcard en heb je één van deze Fitbit-apparaten? Dan kun je vanaf nu je portemonnee thuislaten en gemakkelijk contactloos betalen door je Fitbit voor de betaalterminal te houden.

Fitbit Pay

Hoe betaal je met Fitbit Pay?

Om te kunnen betalen met Fitbit Pay zal je deze eerst in de Fitbit-app moeten activeren. Dat kan door een aantal eenvoudige stappen te volgen om vervolgens een digitale betaalpas toe te voegen aan de Fitbit Wallet.

Betalen in winkels die contactloze betalingen accepteren gaat als volgt:

> Houd de linkerknop ingedrukt totdat de digitale betaalpas zichtbaar is op het scherm

> Voer desgevraagd de 4-cijferige pincode in

> Houd vervolgens de Fitbit Charge 3 Special Edition, Versa of Ionic in de buurt van de lezer van de betaalterminal

> Wacht totdat een bevestiging van de betaling verschijnt

Fitbit Pay-transacties maken gebruik van zogenaamde tokenisatie. Dat is een technologie voor betalingsbeveiliging die de accountgegevens van kaarthouders vervangt door een unieke digitale id (een ‘token’). Dit zorgt ervoor dat kaartgegevens van gebruikers niet kunnen worden gedeeld. Bovendien kun je, mocht je meer veiligheid willen, een pincode instellen tijdens het installeren.

Waarom betalen met Fitbit Pay?

Fitbit Pay is voor nu alleen interessant voor degene die voldoen aan de bovenstaande criteria (bank, Fitbit-apparaat). Voldoe je hieraan? Dan kun je profiteren van het betaalgemak via je wearable. Overigens biedt ABN AMRO contactloos betalen via een wearable sinds kort ook zelf aan en kun je bij verschillende banken ook contactloos betalen met je smartphone wat steeds populairder wordt.

Arjan Bol, Country Manager Mastercard Netherlands, ziet betalingen met wearables zoals Fitbit dan ook als een logische volgende stap. “Nederlandse consumenten hebben contactloos betalen breed geaccepteerd. Meer dan de helft van de pinbetalingen is ondertussen contactloos in Nederland. Mensen vinden het daarnaast praktisch om met hun horloge te betalen omdat zij deze over het algemeen vaker bij zich hebben dan hun betaalpas.”

Ga jij gebruik maken van Fitbit Pay? Laat het ons weten in de reacties.

Fitbit
Fitbit is bedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van devices waarmee mensen gezonder kunnen gaan leven en actiever kunnen worden. Door middel van h ..

Meer info

Lees meer over:
Fitbit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer