Samsung stopt uitrol Android 8.0 Oreo voor Samsung Galaxy S8 [update]

Samsung stopt uitrol Android 8.0 Oreo voor Samsung Galaxy S8 [update]

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Oreo-update gestopt

Vorige week startte eindelijk de uitrol van Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+. In landen als Turkije, Noorwegen, India, België, Duitsland, Frankrijk, en Polen ontvingen de gebruikers van de Samsung Galaxy S8 een update naar Android 8.0. Samsung had ook aan Androidworld laten weten dat Nederland volgende week aan de beurt zou zijn om de update te ontvangen. Het ziet er naar uit de Nederlanders iets langer moeten wachten.

SamMobile meldt nu dat de uitrol van Android 8.0 Oreo plotseling gestopt is. Het bestand G950/G955-FXXU1CRAP is van de update-servers verdwenen zodat het niet meer gedownload kan worden door gebruikers. Deze site heeft zelf ook onderzoek hiernaar gedaan en kan het bovenstaande ook bevestigen. Daarnaast heeft het ook bericht ontvangen dat Samsung aan een nieuwe versie van de Android 8.0 Oreo-update werkt die zo snel mogelijk weer uitgerold zal worden naar de gebruikers van een Samsung Galaxy S8 of een Samsung Galaxy S8+.

Beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe versie zal gaan uitrollen weten we niet. Ook de reden achter het stoppen van de uitrol van Android 8.0 Oreo is niet bekend. Iedereen die de update al binnen heeft gekregen kan zijn Samsung Galaxy S8 gewoon blijven gebruiken en zal wanneer de nieuwe versie uitkomt ook weer een update krijgen. Iedereen die nog helemaal niets heeft ontvangen zal nog even geduld moeten hebben.

*Update 15-02: De reden waarom Samsung de uitrol van de Android 8.0 Oreo heeft stopgezet is bekend. Bij een flink aantal gebruikers start het toestel zonder reden opnieuw op. Samsung heeft deze klachten ook ontvangen en daarom de uitrol van de update stilgezet. Het bedrijf gaat eerst de reden voor deze reboots onderzoeken en herstellen waarna de update hervat zal worden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk