Samsung onthult eerste 200 MP camerasensor voor telefoons

Samsung onthult eerste 200 MP camerasensor voor telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsungs ISOCELL HP1 is officieel de eerste 200 MP camera die voor smartphones wordt gebruikt. De sensor maakt gebruik van 4x4 pixel binning-technologie die 16 pixels tot één combineert. Verder is hij in staat om in een 8K-videoresoutie op te nemen.

Samsung ISOCELL HP1

In onder meer de Samsung Galaxy S21 Ultra en de Xiaomi Mi 11 zit een 108 MP camera die gemaakt is om veel details in foto's vast te leggen en tegelijk voldoende licht op te vangen. Nu stelt het bedrijf een nieuwe high-end camerasensor voor die uit nog meer individuele pixels bestaat. De ISOCELL HP1 is een 200 MP sensor, dat maakt het bedrijf bekend in een blogbericht.

De ISOCELL HP1 werkt met pixel binning-technologie, en die combineert de kleine individuele pixels tot één. 16 pixels met een grootte van 0.64μm worden samengevoegd tot een grote 2.56μm pixel, en zo neemt hij foto's met een 12,5 MP resolutie. Afhankelijk van de omstandigheden kan de sensor ook kleinere pixels vormen met 2x2 pixel binning, en in dat geval neemt hij beelden met 50 MP. De sensor zal voornamelijk die omschakeling maken in omstandigheden met goede lichtinval.

Samsung onthult eerste 200 MP camerasensor voor telefoons

Wat de videoprestaties betreft, zien we ook iets nieuws. Als eerste neemt de sensor nog steeds op in een hoge 8K-resolutie en een maximale framerate van 30 frames per seconde. Daarnaast kan hij met een hoge framerate van 120 fps opnemen in 4K.

In welke telefoon komt hij?

Op het moment dat zo'n nieuwe camerasensor wordt gelanceerd, dan is natuurlijk meteen de vraag in welke telefoon we hem als eerste te zien krijgen. Een logische kandidaat lijkt de Xiaomi 12, dat is een vlaggenschip dat op het einde van het jaar verwacht wordt. De laatste twee jaar wist Xiaomi altijd als eerste Samsungs nieuwe camerasensor in zijn vlaggenschip te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk