Samsung lanceert bètaprogramma voor One UI 4.0, Android 12 is onderweg

Samsung lanceert bètaprogramma voor One UI 4.0, Android 12 is onderweg

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung is van start gegaan met zijn bètaprogramma voor de nieuwe One UI 4.0-software die gebaseerd is op Android 12. Dat betekent dat Samsung voor diverse Galaxy-telefoons de nieuwste Androidversie aan het ontwikkelen is.

Samsusng One UI 4.0

Elk jaar test Samsung via zijn bètaprogramma de nieuwe Androidversies van Google. Dit jaar staat de lancering van Android 12 op de planning (vermoedelijk op 4 oktober) en Samsung zal de nieuwe mogelijkheden van deze Androidversie in zijn bètaprogramma grondig testen. Alles moet uiteindelijk goed samenwerken met de softwareschil van Samsung zelf en die krijgt de naam One UI 4.0. Samsung heeft vandaag zijn nieuwste bèta in thuisland Korea aangekondigd, meldt Sammobile. Dat betekent dat Android 12 onderweg is naar Galaxy-telefoons.

Zoals gewoonlijk komt de Galaxy S-serie als eerste voor het testen in aanmerking en dat zijn dit jaar dus de Samsung Galaxy S21, de Galaxy S21 Plus en de Galaxy S21 Ultra. De eerste bètaversie zal op korte termijn beschikbaar komen. Later zullen nog meer Galaxy-telefoons worden toegevoegd aan het programma en dat geldt ook voor het aantal landen waar de nieuwe software getest kan worden. Dat worden hoogstwaarschijnlijk: China, Duitsland, India, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Mocht je bijvoorbeeld een Duitse versie van één van bovenstaande telefoons hebben, dan is het mogelijk om de update te installeren. Er zal dan een melding van de update in de Samsung Members-app te zien zijn, vergelijkbaar met eerdere jaren.

Uitrol stabiele versie van One UI 4.0

Samsung kwam vorig jaar met de belofte om voor eind december van 2020 One UI 3.0 voor de Galaxy S20-serie uit te brengen. Die belofte heeft het bedrijf ingelost. In december kregen de smartphones in Nederland en België de update binnen. We hopen dus dat Samsung dit jaar een soortgelijke planning aanhoudt, zodat rond kerst en Oud & Nieuw Android 12 op de S21-serie zal gaan draaien.

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk