'Samsung Galaxy S21 ontvangt Android 12 eind dit jaar'

'Samsung Galaxy S21 ontvangt Android 12 eind dit jaar'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung is volgens een nieuw gerucht gestart met de ontwikkeling van Android 12 voor de Samsung Galaxy S21-serie. De uitrol van de Android-update zou voor eind 2021 gepland staan.

Android 12 voor de Samsung Galaxy S21

Google onthulde in mei de eerste bèta van Android 12 tijdens zijn Google I/O-conferentie en is onlangs begonnen met het uitrollen van de Android 12 Beta 2-update. De preview-releases kunnen worden gedownload op de Pixel-telefoons van Google maar ook op een aantal telefoons van ASUS, OnePlus, Oppo, Xiaomi, realme, Sharp, TECNO, TCL, Vivo en ZTE. Samsung ontbreekt op dit lijstje maar dat is ieder jaar zo. Samsung komt namelijk elk jaar met een eigen One UI-bètaprogramma gebaseerd op de nieuwste Androidversie. Dit bètaprogramma is bestemd voor de Samsung-vlaggenschepen die vervolgens ook als eerste kunnen rekenen op de stabiele versie.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra

Dat geldt dit jaar wederom voor de Samsung Galaxy S21, de S21 Plus of S21 Ultra en het is geruchtenverspreider Max Weinbach die er de eerste informatie over naar buiten brengt via Twitter. Volgens Weinbach werkt Samsung nu aan dat bètaprogramma. Hij weet ook te melden dat de update tegen het einde van het jaar, mogelijk in december, zijn weg moet vinden naar de telefoons zou moeten vinden.

Lancering Android 12

Samsung heeft nog niets hierover bekend gemaakt, dus blijven het geruchten. Wel kregen de Samsung Galaxy S20, S20 Plus en Galaxy S20 Ultra in december van 2020 de stabiele versie van Android 11, dus hopen we dat Samsung dit schema gaat aanhouden.

Google gaat in ieder geval in augustus Android 12 officieel aankondigen en je ontdekt alle nieuwe functies in deze video. Ondertussen zijn er ook al beelden van Android 12 op een telefoon van Samsung gelekt. Je kan die beelden van de vermeende OneUI 4.0-softwareschil hier bekijken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk