Samsung Galaxy S10: uitrol Android 10 in Nederland van start

Samsung Galaxy S10: uitrol Android 10 in Nederland van start

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung en Android 10

Samsung werkt al een tijd met bètaprogramma's voor de Samsung Galaxy S10, de Galaxy S10 Plus, de Galaxy S10e, de Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Plus. In dit programma wordt Samsungs schil One UI 2.0, dat gebaseerd is op Android 10, getest. Deze test is nu afgerond want Android 10 wordt nu in Nederland via SmartSwitch en via OTA-updates uitgerold.

Vorig jaar kreeg de Samsung Galaxy S9 als eerste de update naar Android Pie, dat was rond Kerstmis. Dit jaar is Samsung dus eerder met de verspreiding van Android 10. Google krijgt ook gelijk, in oktober maakte het bedrijf bekend dat Samsung eind dit jaar de stabiele versie van Android 10 zou gaan uitrollen. Goed nieuws dus voor de S10-eigenaren!

Samsung Galaxy S10 Android 10

Screenshot via Martijn

Android 10 downloaden

De update wordt aangeboden via een OTA-update en kan dus direct gedownload en geïnstalleerd worden op de telefoons in de Samsung Galaxy S10-serie. De Android 10-update kan ook via de SmartSwitch-software voor pc's op de telefoon geïnstalleerd worden.

Wil je kijken of de OTA-update op jouw Galaxy S10, Galaxy S10 Plus of Galaxy S10e binnenkomt? Dan kun je zelf even checken of de update al voor jouw toestel te downloaden is doe je via 'Instellingen'--> 'Toestel-info'--> 'Updates handmatig downloaden'.

Heb jij hem al binnen? Stuur ons dan je screenshots via dit e-mailadres.

Bedankt, Henk!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk