Officieel: Samsung Galaxy Note 10 wordt op 7 augustus aangekondigd

Officieel: Samsung Galaxy Note 10 wordt op 7 augustus aangekondigd

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung gaat zijn Galaxy Note 10-serie op 7 augustus tijdens een Unpacked-event aankondigen.

Unpacked 2019

Over exact een maand zal  Samsung tijdens het Unpacked-event de tiende editie van zijn Galaxy Note 10-serie onthullen. Dit Unpacked-event zal op woensdag 7 augustus in San Francisco plaatsvinden. Samsung meldt dit op Twitter en heeft er meteen een eerste teaser bij geplaatst.

Op de Unpacked-evenementen toont Samsung telkens nieuwe smartphones aan de wereld en tijdens de aanstaande Unpacked 2019 zal dat niet anders zijn. Vermoedelijk kunnen dit jaar voor het eerst wel twee versies van de Note 10 verwachten: de reguliere Samsung Galaxy Note 10 en de Samsung Galaxy Note 10 Plus.

In de teaser zien we in ieder geval een S Pen die een een camerlens tekent, wat mogelijk betekent dat de Note 10 een enkele selfiecamera aan de voorzijde heeft die mogelijk zelfs onder het scherm is geplaatst, vergelijkbaar met die van OPPO.

Mogelijke specificaties

Volgens beelden van hoesjesfabrikant Olixar worden beide high-end smartphones vermoedelijk voorzien van afgeronde hoeken en een opvallende verticale camera-opstelling van drie lenzen. De Pro-variant krijgt naast de hoofdcamera, telelens en groothoeklens nog een ToF-camera, maar het is niet duidelijk wat de tweede ring precies voorstelt onder de flitser. Mogelijk gaat het om een laserautofocus. Van de hoofdcamera weten we al dat die mogelijk kan wisselen tussen drie diafragmagroottes.

Beelden van de lekken

Vermeende Galaxy Note 10

De Galaxy Note 10 krijgt een 6,3 inch AMOLED-scherm en de Pro-variant kan daarentegen rekenen op een veel groter 6,75 inch scherm. Beide telefoons worden aangedreven door de Exynos 9820-processor die Samsung zou hebben aangepast naar de meer energie-efficiënt 7 nm variant. Uiteraard zal de S Pen ook weer op de Note-smartphones aanwezig zijn, de 3,5 mm audio-aansluiting gaat naar alle waarschijnlijk verdwijnen. Het plan om de Galaxy Note 10 geheel knop- en poortloos te maken zou zijn geschrapt.

Beelden van de lekken

Vermeende Galaxy Note 10 Plus

Mogelijke prijzen

Over de mogelijke prijzen is verder helaas nog niets bekend. De Samsung Galaxy Note 9 met 128 GB opslag kreeg vorig jaar een adviesprijs van 999 euro. De variant met 512 GB opslag kostte bij lancering 1249 euro. Vermoedelijk zullen de Note 10 en Note 10 Plus hierover heen gaan.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk