'Samsung Galaxy Fold wordt in juli dan toch uitgebracht'

'Samsung Galaxy Fold wordt in juli dan toch uitgebracht'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Fold

Nadat we in februari van dit jaar al kennis mochten maken met de Samsung Galaxy Fold is de lancering van deze vouwbare telefoon niet helemaal soepel gegaan. De planning was dat deze vouwbare smartphone vanaf 26 april te pre-orderen zou zijn, en op 3 mei in de Nederlandse winkels zou liggen voor een prijs van 2020 euro. Voordat het zover was gingen binnen een paar dagen enkele reviewexemplaren kapot. Ze hadden te kampen gekregen met schermen die kapot gingen door onder andere het beschermingsfolie die stof naar binnen liet. Hierom besloot Samsung de lancering uit te stellen.

Samsung Galaxy Fold

In tussentijd heeft Samsung druk gewerkt aan verbeteringen rondom het huidige ontwerp. Zo moet het beschermingsfolie nu in het scherm geïntegreerd zijn en komt er minder snel stof tussen het scharnier en het scherm. Ook wordt er duidelijker aan gebruikers gemeld het beschermingsfolie niet van het scherm te verwijderen, iets wat sommige mensen per abuis hadden gedaan.

Samsung is nu druk bezig deze oplossingen te testen. Een Zuid-Koreaanse website weet te melden dat de Galaxy Fold in juli van dit jaar dan opnieuw zal worden uitgebracht. Dit schijnt een topman van Samsung te hebben gezegd in een interview met deze site. De site zegt ook dat in juni (dus deze maand) Samsung zal aankondigen dat de Fold in juli te verkrijgen zou zijn.

De andere bekende vouwbare smartphone, de Huawei Mate X, komt naar verluidt deze maand wel beschikbaar, al is dit nog niet bevestigd door Huawei. Zij spraken zelf bij de lancering in februari van een beschikbaarheid in 'medio 2019.' Of dit nog het geval is met de huidige perikelen rondom Huawei is nog maar de vraag. Het is in ieder geval nog afwachten of Huawei of Samsung daadwerkelijk als eerste een vouwbare smartphone in de verkoop zal gaan doen. Kinderziektes in dergelijke eerste generatieproducten zijn niet vreemd en horen allemaal bij het ontwikkelingsproces.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk