'Samsung Galaxy Fold 2 krijgt groter tweede scherm en S Pen'

'Samsung Galaxy Fold 2 krijgt groter tweede scherm en S Pen'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Fold 2

De Samsung Galaxy Fold 2 krijgt een net als zijn voorganger twee schermen, een groot scherm aan de binnenzijde en een tweede kleiner scherm een de buitenzijde. Dat tweede scherm zou een stuk groter worden op de Fold 2, aldus Ross Young, CEO van onderzoeksbureau Display Supply Chain Consultants.

Het vouwbare hoofdscherm is volgens Young 7,59 inch groot en beschikt over een resolutie van 2213 bij 1689 pixels. Het scherm zou daarnaast voorzien zijn van zogenaamd UTG-glas. Dat is ultradun gehard glas display dat extra krasbestendig is en waar de Galaxy Z Flip ook mee uitgerust is.

- Afmeting: 7.59”
- Resolutie: 2213 x 1689
- DPI: 372
- Verversingssnelheid: 120 Hz

Afbeelding van de Samsung Galaxy Fold

Tweede scherm van de Samsung Galaxy Fold

Het tweede scherm is 6,23 inch groot, tegenover het 4,6 inch grote scherm van de eerste Galaxy Fold. Het blijft een smal scherm, volgens Young, maar dan met kleinere randen die vooral aan de boven- en onderzijde kleiner zijn.

- Afmeting: 6.23”
- Resolutie: 2267 x 819
- Verversingssnelheid: 60 Hz
- Notch/Hole/UPC – Hole

Punch hole en S Pen

Beide schermen krijgen volgens geruchten een punch hole-inkeping voor het wegwerken van camera's. De techniek om een camera onder het scherm plaatsen, is volgens Young nog niet klaar voor gebruik. Vandaar dat Samsung voor de gebruikelijke punch hole-keuze zou gaan. De Samsung Galaxy Fold 2 krijgt ook ondersteuning voor de S Pen waardoor je net als bij de Note-serie van Samsung een pennetje kunt gebruiken om de vouwbare telefoon te bedienen.

Op camera-gebied hoeven we niet veel spectaculairs te verwachten. XDA meldt dat de camera-set-up gelijk is aan die van de Galaxy S20 Plus.

Het is helaas niet bekend wanneer Samsung de Galaxy Fold 2 lanceert en waar en wanneer hij precies verkrijgbaar is.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk