Samsung Galaxy A5 (2017) ontvangt vanaf nu update naar Android 8.0 Oreo

Samsung Galaxy A5 (2017) ontvangt vanaf nu update naar Android 8.0 Oreo

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Oreo voor de Samsung Galaxy A5 (2017)

Mid-rangers zijn er in alle soorten en maten. Samsung doet hier ook aan mee, met de Galaxy A-series. Een mid-ranger van 2017 was onder andere de A5 (2017). Dit toestel werd begin 2017 met Android Marshmallow gelanceerd. De update naar Android Nougat werd eind augustus in de Benelux uitgerold, terwijl deze versie sinds augustus 2017 uit was.

Nu loopt Samsung weer keurig in de pas met de update naar Android Oreo voor de A5 (2017). Via Twitter laat een lezer ons weten dat zijn unbranded Galaxy A5 (2017) de update naar Oreo aan het installeren is. Op een screenshot zijn alle details te zien. Het is netjes van Samsung dat ze een mid-ranger twee grote systeemupdates geven, iets wat we helaas maar al te weinig zien in de huidige Android-wereld.

Samsung Galaxy A5 (2017) Android Oreo

De Androidversie is specifiek 8.0 Oreo, die op 21 augustus 2017 door Google beschikbaar werd gesteld. In deze update zijn er door Google onder andere picture-in-picture, een beter werkende wachtwoordmanager en het snoozen van notificaties toegevoegd. Deze eerste treedt in werking als je bijvoorbeeld aan het navigeren bent met Google Maps en op home klikt.

Google Maps picture in picture

Voorbeeld van picture-in-picture op een andere smartphone

Je zult zien dat Maps als een klein versleepbaar venstertje zichtbaar zal zijn. Notificaties snoozen is een andere handige functie van Oreo: swipe de melding lichtjes van links naar rechts, en je zult een klokje te zien krijgen. Klik hierop en de notificatie wordt over een door jouw ingestelde tijdsperiode opnieuw weergegeven. Voor alle wijzigingen kan je dit artikel lezen. Let er wel op dat niet alle features door Samsung zijn doorgevoerd aangezien ze in bepaalde gevallen hier zelf vrij in zijn.

Daarnaast is Samsung Experience bijgewerkt naar versie 9.0. Hierin zijn Samsung-specifieke wijzigingen verwerkt. Denk aan nieuwe emoji's, een beter aanpasbaar toetsenbord, betere zoekresultaten in de launcher, en het gebruiken van meerdere accounts voor één app genaamd Dual Messenger. Voor alle nieuwe functies kan je dit artikel lezen.

Beschikbaarheid update

De Oreo-update wordt vanaf nu uitgerold. Dit gebeurt in fases, waardoor het even kan duren voordat jouw toestel Oreo ontvangt. Via Instellingen > Software-update > Updates handmatig downloaden kan je op updates checken.

Bedankt voor de tip en de screenshot, Dennis!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk