Zo selecteer je in Android Oreo een wachtwoordmanager [stappenplan]

Zo selecteer je in Android Oreo een wachtwoordmanager [stappenplan]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Automatisch invoegen gegevens in Oreo

Niet iedereen heeft een fotografisch geheugen dus een hulpmiddel in de vorm van een wachtwoordmanager voor het onthouden van inloggegevens komt voor velen van pas. Vooral ook omdat we op steeds meer websites een account aanmaken om ermee in te kunnen loggen. In Android 8.0 Oreo is het automatisch invullen met deze apps een stuk verbeterd.

Autofill of het automatisch invoegen van gegevens is een interessante nieuwe functie in Oreo. Met deze functie kun je gegevens dus automatisch invoegen, zoals een gebruikersnaam en wachtwoord. Vooral voor wachtwoordmanagers zoals LastPass is dit een uitkomst aangezien zij voorheen via een omweg inloggegevens invulden. Nu dit niet meer nodig is kunnen smartphones met Android Oreo eenvoudig een wachtwoordmanager selecteren. Google heeft vier van deze wachtwoordmanagers geselecteerd die voldoen aan hun (beveiligings)eisen in Android Oreo en dat zijn LastPass, Dashlane, Keeper en 1Password. In de toekomst zullen hier nog meer apps aan toegevoegd worden.

Wachtwoordmanagers in Android Oreo selecteren

Het selecteren van een wachtwoordmanager is heel makkelijk. Volg hiervoor de volgende stappen:

> Ga naar Instellingen > Systeem > Talen en invoer > Geavanceerd > Service voor automatisch invullen

of

> Vul in de zoekbalk 'automatisch aanvullen' in

> Selecteer de wachtwoordmanager die je wilt gebruiken

De eerstvolgende keer dat je je gegevens automatisch wilt laten invullen, zul je in moeten loggen bij de wachtwoordmanager naar keuze en vervolgens worden de gegevens netjes ingevuld. Zoals genoemd werkt dit alleen vanaf Android Oreo en hoger. Heeft je apparaat nog geen Oreo, dan zal de oude manier van invullen ook nog gewoon werken.

Keeper Wachtwoordbeheer

Keeper Wachtwoordbeheer

Keeper is een wachtwoord-manager-app voor Android die meer dan 10 miljoen keer is gedownload. Vanaf Android 6.0 wordt een vingerafdrukscanner ondersteund om toegang ..
Dashlane-wachtwoordbeheerder

Dashlane-wachtwoordbeheerder

De wachtwoordmanager Dashlane is een handige manier om al je wachtwoorden bij de hand te houden. De wachtwoorden worden (optioneel) in de cloud opgeslagen, maar zijn ..
LastPass Password Manager

LastPass Password Manager

LastPass is een wachtwoord-beheer-app voor Android en zorgt voor een opslag van alle, gebruikte passwords. Deze worden veilig opgeslagen en kunnen gebruikt wordt in ..
1Password

1Password

Met de applicatie 1Password hoef je nog maar één wachtwoord te onthouden voor al je accounts. Lange, veilige wachtwoorden worden automatisch gegenereer ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk