Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Vroegah ook wel TouchWiz genoemd

Samsung Experience 9.0 in Android 8.0 Oreo: dit is er nieuw

· 03 februari 2018

Samsung heeft een infographic vrijgegeven van Android 8.0 Oreo waarin de belangrijkste wijzigingen staan uitgelegd. Deze veranderingen heeft Samsung zelf gemaakt bovenop Android 8.0 Oreo van Google zelf. Verbeteringen zijn er te zien in het toetsenbord, kleurenfilters, Bixby, Dual Messenger, en nog meer.

Android 8.0 Oreo voor Samsung-toestellen

Het zit eraan te komen: Android 8.0 Oreo voor Samsung-toestellen. Voornamelijk de Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn vroeg aan de beurt, aangezien deze toestellen al geruime tijd over een bèta beschikken. Deze testversies van Oreo zijn al tot een eind gekomen, en het is nu wachten tot Samsung begint met de definitieve uitrol van de update. Je kan hier zien of jouw Samsung-smartphone de Android 8.0 Oreo update krijgt. 

Samsung heeft als basis Android 8.0 die Google hen aanlevert. Daarna gaat het bedrijf zelf aan de slag om diverse wijzigingen door te voeren. Deze zijn onderdeel van Samsung Experience, voorheen TouchWiz genoemd. Deze laag over Android verandert veel aan Android, en daarom heeft Samsung een infographic vrijgegeven die de belangrijkste wijzigingen van Samsung Experience op een rijtje zet.

Hierin zijn dus niet de veranderingen van Android Oreo zelf meegenomen die Google heeft gemaakt. Wil je deze veranderingen zien, dan kan je ons uitgebreide achtergrondartikel hierover lezen. Let wel op dat Samsung soms nog wel de vrijheid heeft sommige van deze veranderingen niet door te voeren, terwijl anderen verplicht zijn. Denk aan notificatiekanalen en het beperken van achtergrondprocessen. Met deze informatie in het achterhoofd, laten we kijken naar wat Samsung heeft toegevoegd in Samsung Experience 9.0! 

Samsung licht in totaal 9 onderwerpen uit, van het toetsenbord, Bixby, kleurenfilters, tot aan Samsung Dex. We bekijken enkele functies van wat dichterbij. De gehele infographic kan je onderaan dit artikel bekijken. 

De eerste wijziging heeft betrekking tot het toetsenbord. Je kan de bovenste knoppen nu zelf instellen, zoals een shortcut naar stickers, emoji, GIFjes, etc. Er zijn ook nieuwe emojis en stickers toegevoegd, zodat de knoppen om deze snel te gebruiken goed van pas komen. 

Ook nieuw zijn de klikbare kaarten in de zoekresultaten van onder andere instellingen, contacten, bestanden en berichten. Je kan snel naar functies springen zonder het zoekscherm te hoeven verlaten of apps te openen. Ook laat Finder zoekresultaten zien van de Galaxy Apps- en Google Play Store. Ook wordt een daily briefing van Bixby uitgelegd. Hierin wordt het weer beschreven zodra je alarm afgaat. Er wordt bijpassende achtergrondmuziek en scherm uitgezocht die bij het weer past.Zo wordt regen wellicht net een stukje dragelijker? 

Voor mensen die niet van lezen op een wit scherm houden is een functie genaamd Color Lens toegevoegd. Hierbij wordt de kleur van het scherm aangepast naar wat jijzelf instelt. De voorbeelden laten roze en paars zien, maar er worden ook opties als groen, geel, oranje en rood genoemd. Kortom, een kleurrijke boel!

Een andere verbetering is het gebruik van meerdere accounts voor één app, genaamd Dual Messenger. Hierbij kan je twee accounts gebruiken voor berichten-apps. Deze accounts zijn compleet gescheiden van elkaar. Je kan aan het oranje icoontje linksonder een app-icoontje herkennen dat je met een andere account te maken hebt. Een soortgelijke functie kennen we ook al van OnePlus, die de functie Parallele Apps noemt. 

De laatste belangrijke wijziging gaat over Samsung DeX. Hierbij kan je je telefoon als motor gebruiken voor een desktop-ervaring. Om DeX nog geschikter hiervoor te maken is het app-menu nu full screen gemaakt in plaats van een pop-up. Daarnaast is de ondersteunde resolutie verhoogd naar Full-HD en WQHD (2560 x 1440), wat mensen met een dergelijke monitor zeker kunnen waarderen. Ten slotte laat Game Launcher games in volledig scherm openen, en beveelt het games aan die ondersteuning hebben voor muis- en toetsenbordbediening. 

In bovenstaande afbeelding zie je de complete lijst met wijzigingen, zodat je zelf even alles rustig kan doornemen. Ook staat er per nieuwe functie uitgelegd hoe je deze kan activeren. En nu is het afwachten tot Samsung Android 8.0 Oreo vrijgeeft voor hun toestellen. Zodra dit het geval is lees je dit natuurlijk op Androidworld.nl! 

Via: Sammobile

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (55)
Bezig met laden van reacties...