Samsung Galaxy A30s beschikbaar: hier kan je hem kopen

Samsung Galaxy A30s beschikbaar: hier kan je hem kopen

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy A30s kopen

Met de Samsung Galaxy A30s vult de Koreaanse fabrikant het ‘gat’ in, tussen de Galaxy A20e en A40, en is een aanvulling op de huidige Galaxy A-reeks – waaronder de Galaxy A50, Galaxy A70 en de Galaxy A80. De budgettelefoon van Samsung is in Nederland te koop in het zwart, groen of wit. Achterop de telefoon vinden we een driehoekpatroon met een gradiënt kleurverloop. Het toestel kreeg in de Benelux een adviesprijs mee van 299 euro, en lijkt momenteel enkel te koop via Belsimpel.

Specificaties

Zoals we gewend zijn van de Galaxy A-reeks, zien we ook bij de A30s een AMOLED-paneel. Ditmaal gaat het om een 6,4-inch scherm met een HD-resolutie (1.560 x 720). Vergelijkbaar met de A20e, krijgt de A30s ook een Infinity V-inkeping, om zo de schermranden zo dun als mogelijk te maken. In de praktijk maakt Samsung dat ook mogelijk, met de 19,5:9-beeldverhouding van de A30s. Om nog op de inkeping terug te komen: daar vinden we tevens de 16 MP-selfiecamera van de Galaxy A30s.

Samsung Galaxy A30s

Intern is de telefoon voorzien van een Samsung Exynos 7904-chipset, waarin zes energiezuinige A53-rekeneenheden samenwerken met twee A73-kernen. Samsung heeft gekozen voor 4 GB RAM om de telefoon vloeiender aan te laten voelen, bij het gebruiken van meerdere apps. De A30s wordt door de fabrikant geleverd met 64 GB-opslaggeheugen: dat is uit te breiden met een micro SD-kaart, van maximaal 1 TB. Als het toppunt van de Galaxy A30s, komt het met een vrij grote 4.000 mAh-batterij.

Zoals eerder al aangegeven, komt de Samsung Galaxy A30s met een 16 MP-selfiecamera. Daar blijft het niet bij, want de A30s heeft in totaal vier camera’s. Achterop vinden we allereerst de standaard 25 MP-sensor van de telefoon, met een f/1.7 diafragma. Daarnaast heeft Samsung tevens een 8 MP-sensor op het toestel geplaatst, ditmaal met een groothoeklens en een f/2.2 diafragma. Als laatste is er nog de 5 MP-sensor, die Samsung zal gebruiken om diepte te meten voor de portrait-modus.

Samsung Galaxy A30s

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk